Panasonic VIERA nabízí archiv TV Nova

TV, foto, audio-video

Televizní společnosti si plně uvědomují sílu internetu a čím dál tím více ze svého obsahu poskytují zpětně ve svých archivech. Ty jsou pak dostupné všem internetovým uživatelům a pokud jim jejich oblíbený pořad v televizi unikne, není nic jednoduššího, než zasednout k osobnímu počítači a daný program si pustit bez spolehání se a čekání na opakování pořadu opět v TV.

Nově je však možné si vychutnat své oblíbené pořady kdykoliv na své velké obrazovce televize a nekoukat na malý monitor počítače.

Firma Panasonic

Společnost Panasonic Corporation je japonským nadnárodním výrobcem elektroniky, elektrotechniky a spotřebního zboží. Byla založena v roce 1918 a má širokou škálu produktů, včetně televizorů, domácích spotřebičů, kamer, mobilních zařízení, baterií a dalšího.

Panasonic je známý svými televizory pod značkou „Viera“. Tato řada televizorů byla vytvořena s důrazem na kvalitu obrazu, inovativní funkce a design. Během let společnost uvedla na trh různé modely televizorů, včetně OLED, LED a QLED technologií. S postupem času se také vyvíjely jejich chytré televizní platformy, které umožňovaly přístup k různým online službám, aplikacím a obsahu.

Panasonic Viera

V roce 2006 společnost Panasonic uvedla na trh svou řadu televizorů s názvem Viera. Tyto televizory byly známé svým výkonným obrazem a inovativními funkcemi. Měly integrovanou digitální technologii a nabízely kvalitní zobrazení. Jejich vývoj pokračoval v následujících letech s přidáním nových funkcí a technologií.

V roce 2009 byly televizory Panasonic Viera vybaveny funkcí Viera Cast, což byla tehdejší verze jejich chytrého televizního rozhraní. Tato funkce umožňovala uživatelům přístup k různým online službám a aplikacím přímo z televizoru.

Mezi tyto služby mohly patřit například streamovací služby, webové prohlížeče, zpravodajské aplikace a další.

Viera Cast byla inovativní funkcí, která umožňovala televiznímu obsahu nabídnout více interaktivity a možností pro uživatele. Díky službě VIERA se šlo pohodlně připojit k televiznímu archivu a vychutnat si svůj oblíbený pořad.

Archiv TV Nova

Od 15.07.2009 došlo k plnému zprovoznění kompletního archivu TV Nova v aplikaci VIERA CAST u televizorů Panasonic VIERA. Pokud je televizor připojený k internetu pomocí LAN kabelu o dostatečné rychlosti, televizor vyzve uživatele ke stažení nového softwaru.

Po odsouhlasení a automatickém stažení aktuálního softwaru stačí televizor vypnout a zapnout. Po resetu bude k dispozici rozsáhlý archiv naší nejsledovanější komerční televize a to v nejvyšší kvalitě videa srovnatelného s digitálním vysíláním DVB-T.

Vzhledem k množství prodaných zařízení podporujících aplikaci VIERA CAST byla dočasně služba nedostupná, jelikož se v jednu chvíli pokusilo o update větší počet uživatelů.

Stisknutím jediného tlačítka na dálkovém ovladači se divák jednoduše dostal k oblíbenému internetovému obsahu. VIERA CAST kromě archivu TV NOVA již nyní nabízel přístup na populární video server YouTube.com, server pro ukládání fotografií Picasa.com, ke kanálu Eurosport nebo informacím agentury Bloomberg. Díky jednoduchému a přehlednému ovládání mohli aplikaci VIERA CAST a tedy i archiv TV Nova využívat všechny generace.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang