KARI Z VEPŘOVÉHO MASA (BUTANIKU NO KARÉ) Susi.cz

Novinky

400g vepřového masa z krkovice

4 brambory

2 mrkve

1 velká cibule

1 lžíce rostlinného oleje

1 balíček japonského zahuštěného kari

1 hrneček mléka

1 jablko

1 lžička medu

Maso nakrájíme na stejně velké kousky a rychle je dohněda osmahneme na rozehřátém oleji. Pak kostky masa vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1 hodinu. Poté přidáme kousky nakrájené brambory, mrkev a cibuli a vaříme doměkka.Když je vše měkké,přidáme hrneček mléka s medem a nastrouhaným jablkem a nakonec celý balíček zahuštěného japonského kari. Vyrábí se ve třech chuťových podobách – sladké, střední a pálivé. Typ zvolíme podle vlastní chuti. Podáváme s nesolenou bílou rýží. Do poloviny misky naplníme bílou rýži a na ni navršíme kari. Jako přílohu podáváme japonskou nakládanou zeleninu cukemono – fukudžinzuke, rakkjó, beni šóga, takuwan. Toto jídlo se jí lžící. Takto připravené kari můžeme také použít jako omáčku na smažený řízek tonkatcu nebo na smažené krevety. V případě, že chceme udělat kari ještě pikantnější , můžeme do plátěného sáčku dát bobkový list, celé nové koření a celý černý pepř a vařit maso s tímto sáčkem. Po uvaření sáček samozřejmě vyjmeme.

        

Tags: novinky

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang