PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO S MISO Susi.cz

Novinky

400 g vepřového masa z kýty

2 velké cibule

2 zelené papriky

rostlinný olej

alobal

Marináda:

5 lžiček miso

3 lžičky sake

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce mirinu

1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru

Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm a vložíme do mísy. Plátky pak proložíme na nudličky nakrájenou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí, zalijeme marinádou připravenou smícháním uvedených surovin a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si připravíme dvojitý čtverec alobalu, potřeme jej olejem a do středu urovnáme ve vrstvách maso, cibuli a papriku, až spotřebujeme veškeré suroviny. Alobal pevně sbalíme do balíčku, vložíme do předehřáté trouby (na 200°C) a pečeme asi 25 minut. Pak alobal rozevřeme a maso se zeleninou přelijeme zbylou marinádou, která se do masa rychle vsákne. Podáváme s čerstvým salátem.

Tags: novinky

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang