RECEPT NA VEPŘOVÝ ŘÍZEK (Tonkacu) Susi.cz

Novinky

Vepřové maso se dříve považovalo za podřadný druh masa a používalo se hlavně pro přípravu jídel, které byly přejaty do japonské kuchyně z cizích zemí. Dnes tomu tak není a vepřové maso se pokldádá ze stejně hodnotné jako hovězí. Nejznámější typ pokrmu z vepřového masa je rozhodně tonkacu, které se připravuje mnoha způsoby.

Budete potřebovat:

4 vepřové řízky (po 120g)

sůl, mletý pepř

1 stroužek česneku

1 vejce,hladká mouka a strouhanka panko na obalení

rostlinný olej na smažení

4 velké listy čínského zelí

omáčka tonkacu

Postup:

Řízky naklepeme, omyjeme, osušíme, zbavíme přebytečného tuku, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Pak je obalímev hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance panko (panko je speciální strouhanka, která je hrubá a po osmažení má řízek jakoby jehličky). Řízky smažíme na rozehřátém oleji (180°C). Zelí nakrájíme na nudličky a posypeme jím řízky potřené omáčkou tonkacu.

Tags: novinky

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang