Potřebujete:
1 balíček udon nudlí
200g roštěnce
200g na kolečka nakrájené cibule
1/2 pórku
2 lžičky prášku kari
1 1/2 lžičky rostlinného oleje
Omáčka:
6 hrnečků vývaru
3 lžičky sake
4 lžičky mirinu
1 hrneček sójové omáčky trocha soli
4 lžičky škrobové moučky
Příprava:
Přesně podle návodu uvaříme nudle udon, nesmějí se převařit. Vždy mají být mírně tvrdé, nesmí se lepit k sobě. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme na kousky nakrájený roštěnec s cibulí a velmi rychle osmahneme, aby maso neztvrdlo. Dochutíme práškem kari. Vývar připravíme zvlášť, zahustíme jej škrobovou moučkou a za stálého míchání svaříme na hustou omáčku. Nudle udon rozdělíme do misek, poklademe směsí masa s cibulí a zalijeme omáčkou. Nakonec posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.
Tags: novinky