RECEPT NUDLE UDON S KARI A HOVĚZÍM MASEM Susi.cz

Novinky

Potřebujete:

1 balíček udon nudlí

200g roštěnce

200g na kolečka nakrájené cibule

1/2 pórku

2 lžičky prášku kari

1 1/2 lžičky rostlinného oleje

Omáčka:

6 hrnečků vývaru

3 lžičky sake

4 lžičky mirinu

1 hrneček sójové omáčky trocha soli

4 lžičky škrobové moučky

Příprava:

Přesně podle návodu uvaříme nudle udon, nesmějí se převařit. Vždy mají být mírně tvrdé, nesmí se lepit k sobě. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme na kousky nakrájený roštěnec s cibulí a velmi rychle osmahneme, aby maso neztvrdlo. Dochutíme práškem kari. Vývar připravíme zvlášť, zahustíme jej škrobovou moučkou a za stálého míchání svaříme na hustou omáčku. Nudle udon rozdělíme do misek, poklademe směsí masa s cibulí a zalijeme omáčkou. Nakonec posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.

Tags: novinky

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang