Nemáte v kuchyni ostré nože?? Jsou tupé a nedá s nimi nakrájet už ani cibule? Natož vykostit kuře? Takhle to opravdu dál nejde. V dnešní době se vyplatí investovat do kvality, protože kvalita přežije i celé generace. Právě kvalitu najdete v nožích Fiskars. Fiskars se specializuje na nůžky, nože a kleště do kuchyně i na zahradu. Pro radu se obrací na přírodu, využívá ergonomii padnoucí do ruky a speciální mechanické technologie. Čepele Fiskars jsou speciálně upravované a vyráběné z kvalitních kovů. Rukojeti jsou protiskluzové a zpevněné skelnými vlákny.
Kuchyňské nože tvoří odlišnou kategorii v oblasti kuchyňského vybavení. Je to velmi individuální záležitost a do jisté míry i velmi intimní. Kuchaři své nože nedají z ruky a hospodyňky mají ten na to a ten na ono a nemají rády, když to někdo pomíchá. Nože se pak zbytečně tupí. Je potřeba si objasnit jeden mýtus. Když nožem na maso, budu krájet chleba, tak se mu nemůže nic stát. Chyba!!! Stane. Otupí se. Čepel nože je broušená speciálně pro jeho funkci. Proto měkký chleba může narušit vybroušenou strukturu čepele nože na maso a tak ho otupit.
Můžete si vybrat ze široké škály produktů. Otočná škrabka Fiskars 857139 s otočnou čepelí ke snadnému škrábání brambor a zeleniny. Všechny držadla kuchyňských nožů a nůžek Fiskars jsou z pevného protiskluzového materiálu. Uchycení čepele do rukojeti zajišťuje nový systém, který vylučuje vypadnutí čepele.Dále v nabídce najdete Nůžky na ryby Fiskars 859912 nebo Nůž okrajovací 7cm Fiskars 857101. Nože Fiskars mají čepele s minimální tvrdostí 51 HCR. Všechny nože se dají mýt v myčce.
Kvalitu a dobrou ergonomiku rukojetí nožů Fiskars potvrzuje i prestižní mezinárodní cena Red Dot Product design Award 2006.