BEZLEPKOVÉ A KLASICKÉ ITALSKÉ DOMÁCÍ TĚSTOVINY Susi.cz

Recepty

Semolínové těstoviny

Semolina neboli semolinová mouka je pšeničná krupice umletá z tvrdé neboli tvrdozrné pšenice (Triticum durum). Používá se zejména na výrobu kvalitních těstovin (těstoviny se nerozvářejí, mají vyšší nutriční hodnotu a nižší glikemický index – jsou vhodné na dietu)

Sušené těstoviny

Sušené těstoviny nesou označení “Trafilata al bronzo”, tzn. vyrobeny z těsta z exkluzivní tvrdé pšenice, které se po vytvarování nechá pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Toto je pro těstoviny nejlepší známkou, která poskytuje výrobku unikátní chuť, která je povýšena ve spojení s tradičními omáčkami. Takto připravené těsto je naprosto nejklasičtější forma italské tradice, které chuť ihned poznáte na patře, ale také okem, kdy mají těstoviny hrubější povrch, který nejen dobře “drží” omáčku, ale je také zdrojem plnější chuti. tento nerovný, nehladký povrch vzniká vrchním kvašením pšenice v průběhu sušení.

Klasické:

Bezlepkové:

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang