KARI Z VEPŘOVÉHO MASA (BUTANIKU NO KARÉ)

Recepty

Suroviny:

  • 400g vepřového masa z krkovice
  • 4 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 balíček japonského zahuštěného kari
  • 1 hrneček mléka
  • 1 jablko
  • 1 lžička medu

Postup:

Maso nakrájíme na stejně velké kousky a rychle je dohněda osmahneme na rozehřátém oleji. Pak kostky masa vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1 hodinu. Poté přidáme kousky nakrájené brambory, mrkev a cibuli a vaříme doměkka.

Když je vše měkké, přidáme hrneček mléka s medem a nastrouhaným jablkem a nakonec celý balíček zahuštěného japonského kari. Vyrábí se ve třech chuťových podobách – sladké, střední a pálivé. Typ zvolíme podle vlastní chuti. Podáváme s nesolenou bílou rýží.

Do poloviny misky naplníme bílou rýži a na ni navršíme kari. Jako přílohu podáváme japonskou nakládanou zeleninu cukemono – fukudžinzuke, rakkjó, beni šóga, takuwan. T

oto jídlo se jí lžící. Takto připravené kari můžeme také použít jako omáčku na smažený řízek tonkatcu nebo na smažené krevety.

V případě, že chceme udělat kari ještě pikantnější , můžeme do plátěného sáčku dát bobkový list, celé nové koření a celý černý pepř a vařit maso s tímto sáčkem. Po uvaření sáček samozřejmě vyjmeme.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang