LETNÍ SALÁT Z KREVET, KRABÍCH TYČINEK A OKUREK

Recepty

Lehký a osvěžující letní salát z krevet, krabích tyčinek a okurek je ideální volbou pro horké dny. Je rychlý a snadný na přípravu a zvládne ho i ten největší kuchařský začátečník. Salát je plný chuti a vitamínů a zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Letní salát z krevet, krabích tyčinek a okurek je perfektním předkrmem, lehkou večeří nebo zdravým obědem. Je to skvělý způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vychutnat si jejich lahodnou chuť. Salát je podobně jako tempura také ideální pro pikniky, grilování nebo párty.

Suroviny:

  • 4 velké krevety ( v našem obchůdku prodáváme krevetky mražené, připravené na tácku po 30 ks)
  • 6 krabích tyčinek
  • 1 salátová okurka
  • sůl, mletý pepř
  • japonská majonéza z křepelčích vajíček

Postup:

  1. Krevety uvaříme a nakrájíme na kolečka. Krabí tyčinky nakrájíme také na kolečka, okurku oloupeme, nastrouháme a v utěrce z okurky vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  2. Smícháme s krevetami a krabími tyčinkami, osolíme a opepříme a spojíme s majonézou z křepelčích vajíček (nebo majolkou s wasabi, na ryby je i výborná majolka s citrónem).

Místo krevet a krabích tyčinek můžete použít i jinou mořskou plody, jako jsou losos, tuňák nebo makrela. Salát můžete také obohatit o další zeleninu, jako je rajče, paprika nebo kukuřice.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang