MAJOLKA S WASABI, MAJOLKA TZATZIKY, MAJOLKA CITRÓN

Recepty

Majolka je oblíbená omáčka, která se hodí k široké škále jídel. Kromě klasické varianty si ji můžete snadno připravit i s pikantní příchutí wasabi, osvěžující chutí tzatziky nebo s citrusovou chutí citronu.

Majolka je oblíbená a univerzální omáčka, která se hodí k široké škále jídel. Mnoho lidí si ji oblíbilo pro její krémovou konzistenci a bohatou chuť. Klasická varianta majolky je skvělá, ale co když chcete v kuchyni vyzkoušet něco nového a neotřelého?

Tento průvodce vám představí tři pikantní a osvěžující variace majolky: s wasabi, tzatziky a citronem. Tyto omáčky dodají vašim oblíbeným jídlům nový rozměr a obohatí váš jídelníček o netradiční chutě.

Majolka s wasabi:

Ingredience:

  • 2 žloutky
  • 200 ml oleje (řepkový, slunečnicový)
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička wasabi pasty
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Žloutky a hořčici vložte do mixéru a šlehejte do pěny.
  2. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte citronovou šťávu, wasabi pastu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Majolku s wasabi dejte do chladničky vychladnout.

Majolka tzatziky:

Ingredience:

  • 2 žloutky
  • 200 ml oleje (řepkový, slunečnicový)
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 1/2 okurky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kopru (nasekaného)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Žloutky a hořčici vložte do mixéru a šlehejte do pěny.
  2. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Okurku nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.
  5. Česnek prolisujte a smíchejte s okurkou, koprem a olivovým olejem.
  6. Směs s okurkou vmíchejte do majolky.
  7. Majolku tzatziky dejte do chladničky vychladnout.

Majolka s citronem:

Ingredience:

  • 2 žloutky
  • 200 ml oleje (řepkový, slunečnicový)
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • kůra z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Žloutky a hořčici vložte do mixéru a šlehejte do pěny.
  2. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte citronovou šťávu, kůru z citronu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Majolku s citronem dejte do chladničky vychladnout.

Tipy:

  • Majolku s wasabi skvěle doplňuje grilované maso, ryby a sushi.
  • Majolka tzatziky se hodí k masu, zelenině a pita chlebu.
  • Majolka s citronem je ideální k rybám, mořským plodům a salátům.
  • Experimentujte s bylinkami a kořením a vytvořte si vlastní originální variace majolky.

Vychutnejte si pikantní, osvěžující a citrusové variace majolky a obohaťte tak chuť vašich oblíbených jídel!

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang