
Suroviny:
- 400 g vepřového masa z kýty
- 2 velké cibule
- 2 zelené papriky
- rostlinný olej
- alobal
Marináda:
- 5 lžiček miso
- 3 lžičky sake
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce mirinu
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm a vložíme do mísy. Plátky pak proložíme na nudličky nakrájenou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí, zalijeme marinádou připravenou smícháním uvedených surovin a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Mezitím si připravíme dvojitý čtverec alobalu, potřeme jej olejem a do středu urovnáme ve vrstvách maso, cibuli a papriku, až spotřebujeme veškeré suroviny.
Alobal pevně sbalíme do balíčku, vložíme do předehřáté trouby (na 200°C) a pečeme asi 25 minut.
Pak alobal rozevřeme a maso se zeleninou přelijeme zbylou marinádou, která se do masa rychle vsákne.
Podáváme s čerstvým salátem.