400 g vepřového masa z kýty
2 velké cibule
2 zelené papriky
rostlinný olej
alobal
Marináda:
5 lžiček miso
3 lžičky sake
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce mirinu
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm a vložíme do mísy. Plátky pak proložíme na nudličky nakrájenou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí, zalijeme marinádou připravenou smícháním uvedených surovin a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si připravíme dvojitý čtverec alobalu, potřeme jej olejem a do středu urovnáme ve vrstvách maso, cibuli a papriku, až spotřebujeme veškeré suroviny. Alobal pevně sbalíme do balíčku, vložíme do předehřáté trouby (na 200°C) a pečeme asi 25 minut. Pak alobal rozevřeme a maso se zeleninou přelijeme zbylou marinádou, která se do masa rychle vsákne. Podáváme s čerstvým salátem.
Tags: novinky