PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO S MISO

Recepty

Suroviny:

  • 400 g vepřového masa z kýty
  • 2 velké cibule
  • 2 zelené papriky
  • rostlinný olej
  • alobal

Marináda:

  • 5 lžiček miso
  • 3 lžičky sake
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce mirinu
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm a vložíme do mísy. Plátky pak proložíme na nudličky nakrájenou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí, zalijeme marinádou připravenou smícháním uvedených surovin a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

Mezitím si připravíme dvojitý čtverec alobalu, potřeme jej olejem a do středu urovnáme ve vrstvách maso, cibuli a papriku, až spotřebujeme veškeré suroviny.

Alobal pevně sbalíme do balíčku, vložíme do předehřáté trouby (na 200°C) a pečeme asi 25 minut.

Pak alobal rozevřeme a maso se zeleninou přelijeme zbylou marinádou, která se do masa rychle vsákne.

Podáváme s čerstvým salátem.

© 2023 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang