RECEPT NA VEPŘOVÝ ŘÍZEK (Tonkacu) Susi.cz

Recepty

Vepřové maso se dříve považovalo za podřadný druh masa a používalo se hlavně pro přípravu jídel, které byly přejaty do japonské kuchyně z cizích zemí. Dnes tomu tak není a vepřové maso se pokldádá ze stejně hodnotné jako hovězí. Nejznámější typ pokrmu z vepřového masa je rozhodně tonkacu, které se připravuje mnoha způsoby.

Suroviny:

  • 4 vepřové řízky (po 120g)
  • sůl, mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce,hladká mouka a strouhanka panko na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • 4 velké listy čínského zelí
  • omáčka tonkacu

Postup:

Řízky naklepeme, omyjeme, osušíme, zbavíme přebytečného tuku, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Pak je obalímev hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance panko (panko je speciální strouhanka, která je hrubá a po osmažení má řízek jakoby jehličky).

Řízky smažíme na rozehřátém oleji (180°C). Zelí nakrájíme na nudličky a posypeme jím řízky potřené omáčkou tonkacu.

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang