Sušička ovoce ETA 23000 90050

Spotřebiče

Také máte spoustu ovoce, zeleniny a hub a přemýšlíte, jak je nejlépe uchovat, aby neztratili chuť a vitamíny? Řešení je jednoduché, pořiďte si sušičku ovoce ETA 23000 90050. Sušení patří k nejstarším metodám konzervování potravin a je oblíbené a využívané dosud. Sušení v elektrických sušičkách jako je ETA 23000 90050 dnes umožňuje získat velmi chutné produkty.

Sušička ovoce ETA 23000 90050 je teplovzdušná sušička potravin. Má pět otáčejících se sušicích plátů, kam můžete dát usušit kousky ovoce. Pro drcené potraviny je určena sušicí fólie. Celková sušicí plocha je 0,35 m2. U sušičky ETA 23000 90050 jistě oceníte její tichý chod, především pokud rádi využíváte levnějšího nočního proudu.

U sušičky jsou k dokoupení také náhradní sušicí pláty nebo víko, pokud se Vám je náhodou podaří rozbít. Tak se odhodlejte ke koupi sušičky potravin a uchovávejte plody své zahrady tím nejlepším způsobem.

Tipy jak sušit ovoce

Sušení ovoce je tradiční způsob konzervace, kterým se zkracuje trvanlivost a zachovávají se všechny cenné živiny a chuťové vlastnosti ovoce. Pokud máte zájem vyzkoušet si sušení ovoce doma, přinášíme vám několik užitečných tipů, jak na to správně.

Zvolte si kvalitní ovoce: Pro sušení vybírejte nejlépe zralé a nepoškozené ovoce. Příliš tvrdé nebo přezrálé plody mohou na chuti vadit a také se hůře suší.

Připravte ovoce: Ovoce důkladně omyjte ve studené vodě a osušte. Odstraňte kůru, pecky a stonky, pokud je to nutné. Některé ovoce je třeba rozkrájet na menší kousky, například jablka nebo hrušky.

Volba metody sušení: Existují různé způsoby sušení ovoce, jako sušení na slunci, ve speciálním sušičce nebo v troubě. Každá metoda má své výhody a nevýhody. Sušení na slunci je tradiční a přírodní, ale může trvat déle a závisí na klimatických podmínkách. Sušička je praktická a efektivní, ale vyžaduje pořizovací náklady. Sušení v troubě zase vyžaduje pečlivé sledování teploty. Zvolte si metodu, která vám nejvíce vyhovuje.

Upozornění na teplotu: Při sušení ovoce je důležité udržovat správnou teplotu. V případě sušení na slunci by měla být teplota kolem 40-50 stupňů Celsia. U sušičky záleží na nastavení, ale obvykle se doporučuje teplota kolem 60 stupňů Celsia. Při sušení v troubě si nastavte teplotu nejvýše na 65 stupňů Celsia.

Sledujte čas: Doba sušení závisí na velikosti a druhu ovoce. Obecně se pohybuje od několika hodin až několika dnů. Pravidelně zkoušejte sušené kousky ovoce dotykem, měly by být suché, ale stále pružné. Nedosušujte ovoce příliš, jinak ztratí na chuti a kvalitě.

Uchovávání sušeného ovoce: Po správném sušení ovoce skladujte v nepropustných nádobách nebo sáčcích, které chrání před vlhkostí a vzduchem. Takto uložené sušené ovoce může vydržet měsíce až roky.

Sušení ovoce je skvělý způsob, jak si uchovat ovoce na delší dobu a využít ho jako zdravou svačinu, přísadu do müsli či pečení nebo prostě jako lahodný zdravý snack. Dodržujte však správné postupy a doporučení, aby byl výsledek perfektní.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang