Nintendo vs. PlayStation: Která konzole je pro vás ta pravá?

Novinky

Na trhu je obrovské množství herních konzolí, stávající se neustále vylepšují nebo vznikají zcela nové kousky. Jak se v nabídce zorientovat? Podíváme se blíže na dva favority: PlayStation a Nintendo. Který z nich je pro vás vhodnější?

PlayStation pro náročné hráče

PlayStation 5 je v současnosti nejprodávanější konzolí. Není divu. Vždyť od jejího vydání vycházejí lákavé hry, které si hráči mohou vychutnat v nejvyšším rozlišení. Velmi dobře funguje také online knihovna her této konzole. Za měsíční poplatek tak mají hráči přístup k desítkám her.

Vlastností, která může být na překážku, a to zejména v menším prostoru, je poměrně mohutné tělo konzole a s tím spojená nepraktičnost. Na druhou stranu je oproti jiným značkám i předchozí verzi PlayStation 4 považován za designově nejlépe řešenou konzoli a mnozí ji aranžují jako interiérový doplněk.

Pokud vám záleží na špičkovém výkonu, 4K grafice a exkluzivitě výjimečných her, jako jsou Resident Evil, Final Fantasy a God of War, je PlayStation tou správnou volbou. A to především pokud si chcete hru užít sami, ztratit se v příběhu na dlouhé hodiny a vrhnout se do dobrodružství.

Nintendo vás zabaví i ve vlaku

Nintendo je jedinečné v tom, že na jednom zařízení můžete hrát téměř kdekoliv, během nudné cesty vlakem nebo autobusem, ale i doma, kde vás nikdo neruší. To proto, že populární Nintendo Switch je hybridní konzole. Pokud ji doma zapojíte do doku, můžete hrát všechny nejnovější hry, a když potřebujete někam jít, stačí ji vysunout a pokračovat bez velkého monitoru. Tomu vývojáři přizpůsobili design a ovládání. Vše je propojeno, sjednoceno a na jednom zařízení.

Klasické kooperativní hry v offline světě začínají pomalu mizet. Většina her dnes poskytuje možnost kooperace především v online světě. Pokud se chcete socializovat a házet ovladači společně s přáteli, a to vše před jednou obrazovkou, Nintendo je v tomto ohledu stále nekorunovaným králem konzolí. Mnoho titulů, jako je Mario Kart nebo Super Smash Bros., mohou hrát až čtyři hráči na jedné obrazovce. 

Nintendo svým fanouškům nabízí také exkluzivní hry, které jinde nenajdou, včetně kultovních oblíbených titulů jako Mario Kart nebo The Legend of Zelda. Sice nevyužívá nejnovější technologie, má horší výkon a starší grafiku, zato se pyšní silnou fanouškovskou základnou. Pokud hledáte konzoli, která je vhodná pro celou rodinu, snadno se přenáší a nestojí tolik, pravděpodobně to u vás vyhraje Nintendo Switch.

Zdroj foto: Milan Zivkovic / Shutterstock.com

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang