
Tofu je všestranný zdroj bílkovin rostlinného původu. Lze ho použít do různých pokrmů a je skvělým způsobem, jak obohatit jídla o výživné látky. Lze ho použít jako náhradu masa do smažených pokrmů, polévek, salátů a sendvičů. Lze jej také použít k přípravě veganských dezertů, koktejlů a omáček. Tofu se snadno připravuje a můžete si ho vychutnat na mnoho způsobů.
Tofu je vynikající, pokud se podává s různými omáčkami a kořením. Mezi oblíbené zálivky patří teriyaki omáčka, sezamový olej, sójová omáčka a česnek. Pro vytvoření aromatického pokrmu můžete přidat také zeleninu, bylinky a koření, jako je česnek, zázvor a chilli papričky.
Recept na pikantní tofu
Tofu je skvělým zdrojem bílkovin a má jemnou chuť, takže je skvělým základem pro vstřebání chuti koření nebo omáček. Při přípravě pikantních pokrmů se chuť koření nebo omáček zvýrazní a tofu se tak stane chutným a uspokojivým pokrmem.
Ingredience:
- 1 blok tvrdého tofu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce mletého zázvoru
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce chilli česnekové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička srirachy
Postup:
- Tofu osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ho na kostičky a dejte stranou.
- Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte kostky tofu a za občasného míchání smažte asi 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
- Do pánve přidejte česnek, zázvor, sezamový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli česnekovou omáčku, med a srirachu. Promíchejte, aby se vše spojilo.
- Snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání vařte dalších 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a tofu nebude v omáčce obalené.
- Pikantní tofu podávejte na dušené rýži nebo nudlích. Dobrou chuť!