Tofu – jednoduchý recept

Recepty

Tofu je všestranný zdroj bílkovin rostlinného původu. Lze ho použít do různých pokrmů a je skvělým způsobem, jak obohatit jídla o výživné látky. Lze ho použít jako náhradu masa do smažených pokrmů, polévek, salátů a sendvičů. Lze jej také použít k přípravě veganských dezertů, koktejlů a omáček. Tofu se snadno připravuje a můžete si ho vychutnat na mnoho způsobů.

Tofu je vynikající, pokud se podává s různými omáčkami a kořením. Mezi oblíbené zálivky patří teriyaki omáčka, sezamový olej, sójová omáčka a česnek. Pro vytvoření aromatického pokrmu můžete přidat také zeleninu, bylinky a koření, jako je česnek, zázvor a chilli papričky.

Recept na pikantní tofu

Tofu je skvělým zdrojem bílkovin a má jemnou chuť, takže je skvělým základem pro vstřebání chuti koření nebo omáček. Při přípravě pikantních pokrmů se chuť koření nebo omáček zvýrazní a tofu se tak stane chutným a uspokojivým pokrmem.

Ingredience:

  • 1 blok tvrdého tofu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce mletého zázvoru
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce chilli česnekové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička srirachy

Postup:

  1. Tofu osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ho na kostičky a dejte stranou.
  2. Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte kostky tofu a za občasného míchání smažte asi 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
  3. Do pánve přidejte česnek, zázvor, sezamový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli česnekovou omáčku, med a srirachu. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  4. Snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání vařte dalších 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a tofu nebude v omáčce obalené.
  5. Pikantní tofu podávejte na dušené rýži nebo nudlích. Dobrou chuť!

© 2023 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang