TOP 5 matrací pro rok 2024: Kterou si vyberete?

Novinky

Není vám lhostejné, na čem spíte a svědomitě se staráte o své zdraví? To vás pak jistě potěší výběr top 5 matrací pro letošní rok. Které matrace se řadí k těm nejlepším a proč se vám investice do vašeho spánku rozhodně vyplatí?

Investice do kvalitní matrace vám změní spánek

Než se pustíme do vyjmenovávání modelů, které se řadí k těm top na trhu, pojďme se zaměřit na to, proč je vlastně investice do matrace tak důležitá. Díky kvalitní matraci si můžete každou noc užívat pohodlí a oddávat se ničím nerušenému spánku. Kromě toho, že si odpočine vaše mysl, poděkuje vám i vaše tělesná schránka. S tou správnou oporou během spánku totiž snižujete riziko bolesti zad, krční páteře i kloubů.

Matrace z řady Super Fox

Matrace Super Fox se dlouhodobě řadí k těm nejoblíbenějším, protože v nabídce najdete jak varianty pro děti, dospívající, dospělé, tak i pro seniory. 

  • Matrace Super Fox Visco obsahuje paměťovou pěnu, jež nabízí příjemnou úlevu od bolavých kloubů. 
  • Model Super Fox Blue ocení ti, které sužuje nepříjemné noční pocení, protože je prodyšný. 
  • A spáči upřednostňující zejména pohodlí se zamilují do měkké matrace Super Fox Cloud.

Matrace Spirit Superior

K luxusním modelům se řadí matrace Spirit Superior. Za jejich úspěchem se skrývá kombinace několika špičkových materiálů, například latexu a pěn o rozdílných objemech a tuhostech, ale také použití moderních technologií.

Matrace Romantika Kašmír

Elastická, ortopedická, vzdušná a vysoce odolná – taková je matrace Romantika Kašmír. Proto není divu, že se zařadila mezi 5 nejprodávanějších matrací roku 2022 a její obliba ani v letošním roce nebude pravděpodobně klesat.

Matrace Tropico Guard

Stálicí je také model Tropico Guard. Jedná se o velmi komfortní variantu, která zajistí zdravý spánek dětem i dospělým.

Zdroj obrázku: Anastasia Styagaylo – stock.adobe.com

Jak vybrat matraci

Při výběru pohodlné matrace hraje roli několik faktorů. V prvé řadě si musíte ověřit, zda si bude rozumět s vaším roštem, dále se zamyslete nad tím, jak nejraději spíte a také si rozmyslete, co od ní vlastně čekáte.

  • Pěnové matrace, zejména modely s línou pěnou, se přizpůsobí tvaru těla. Mezi zdravotní výhody paměťové pěny patří také to, že vám uleví od bolesti zad a kloubů.
  • Pružinové matrace jsou tvrdší, ale skvěle odvádí vlhkost.
  • Latexové matrace jsou oblíbené díky své bodové elasticitě. To znamená, že dochází k jejich deformaci pouze v místě zatížení.
Zdroj obrázku: Evrymmnt – stock.adobe.com

Jak si najít tu nejlepší matraci? Řiďte se svými preferencemi

Pro každého je synonymem nejlepší matrace něco jiného, protože každý preferujeme jiné věci. Při srovnání moderních materiálů matrací bychom zjistili, že všechny se ale snaží o totéž: dodat spáči ten největší možný komfort po celou noc. Děti i senioři si mohou vychutnávat ničím nerušený spánek na dětské matraci Dáša, jež je pružná, odolná i antibakteriální. Manuálně pracující a profesionální sportovci nedají zase dopustit na výhody paměťové pěny.

Která je pro vás osobně ta top matrace, na kterou nedáte dopustit? Propadli jste pěnovým modelům, usínáte na luxusní kontinentální posteli či snad preferujete tvrdší materiály? Stejně jako jsou v magazínech o bydlení zasvěceny celé sekce inspiraci jak zařídit ložnici, také při výběru moderní a pohodlné matrace máte řadu možností a inspiraci můžete čerpat v žebříčku těch nejprodávanějších a nejoblíbenějších modelů.

Zdroj cover obrázku: puhhha – stock.adobe.com

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang