Praktická a vždy a všude použitelná chemická toaleta

Dílna, stavba a zahrada

Dýchat, jíst a pít. Tři nejzákladnější potřeby člověka. K nim však patří i potřeba vyprazdňování, o které se nikomu příliš mluvit nechce. Při cestách na dovolené ne každý dokáže zkousnout společné toalety v kempech. Pohodlí se hodí i na chatách či chalupách. Proto tu jsou přenosné chemické toalety, které zaručují hygienu, diskrétnost a pohodlí.

Chemická toaleta, také známá jako chemický záchod, je zařízení používané k lidskému vyprazdňování, zejména v situacích, kdy není k dispozici trvalé sanitární zařízení, jako například při kempování, na stavbách, na venkovních akcích nebo v karavanech a přívěsech.

Funguje na základě chemického procesu, který zajišťuje rozklad a neutralizaci lidských výkalů a moči. Chemická toaleta obvykle obsahuje speciální nádrž, do které se přidává chemická tekutina obsahující dezinfekční látky a enzymy. Tato tekutina pomáhá rozkládat organický materiál a redukovat nepříjemné zápachy. Po každém použití se do toalety přidá malé množství této chemické tekutiny.

Díky tomuto chemickému procesu je možné minimalizovat nepříjemné zápachy a snížit riziko šíření nemocí. Nicméně chemické toalety vyžadují pravidelnou údržbu, včetně vyprazdňování nádrže s rozkládajícím se materiálem a doplňování chemické tekutiny.

Chemická toaleta není trvalou náhradou za standardní sanitární zařízení, nýbrž spíše dočasným řešením pro situace, kdy není možné využívat běžné toalety.

Chemické toalety jsou přenosné a praktické

Chemické toalety patří k velmi žádanému zboží zejména v letním období, v době cestování na chaty či chalupy a také v době čerpání dovolených. Lidé už dávno pochopili, že zápach nebo třísky nejsou nic příjemného. Žádný z těchto neduhů klasických suchých WC už nikoho neohrozí.

Další, neméně důležitou výhodou těchto toalet je jejich velmi snadná možnost přenášení. Takže se s jejich umístěním není třeba omezit pouze na chaty či chalupy. Chemická toaleta není výjimkou. Je sestavena ze dvou samostatně oddělitelných částí. Horní slouží pro vodu na splachování, dolní je pak určena pro odpad.

Díky postranním rukojetím je vyřešen i problém s nepraktickým přenášením. Byť jsou tyto záchody rozměrově velmi praktické, jejich přenášení nemuselo být občas jednoduché úplně pro každého. Hmotnost 5,33 kg a postranní madla tento problém nikdy nepřivodí.

Žádný zápach, žádné nepříjemnosti. Odpad umístěný ve spodním zásobníku je účinně rozkládán dezinfekčním prostředkem, který ničí bakterie a viry a zabraňuje tvorbě plynů. Další vhodné příslušenství si lze zakoupit. Jde zejména o speciální toaletní papír pro chemická WC anebo speciální čistící prostředek.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang