
Cuketové bramboráky jsou chutným a snadným způsobem, jak si zpestřit jídlo. Tento cuketový bramborák je skvělým způsobem, jak využít přebytečné cukety, které se povalují v lednici. Je skvělou přílohou k oblíbeným bílkovinám, jako je kuře, ryba nebo steak např. vepřový steak, a můžete je podávat jako předkrm, přílohu nebo dokonce kdy nevíte co k snídani.
Díky kombinaci cukety a brambor jsou tyto bramboráky z cukety vydatné, chutné a syté.
Tyto bramboráky s cuketou jsou skvělým způsobem, jak využít všechny přebytečné cukety, které se někde povalují. Vyzkoušejte tyto cuketové bramboráky a nebudete zklamaní.
Pokud byste neměli cuketu a přesto byste si chtěli placky udělat, připravte si pouze výborné bramborové placky nebo vynikající lokše. Nebo si můžete připravit jednoduché placky z mouky a vody.
Cuketové bramboráky – recept
Tyto cuketové bramboráky jsou chutným a jednoduchým způsobem, jak si vychutnat cuketu a brambory v jednom jídle. Cuketovo bramborové placky jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a chutné. Podávejte je s kopečkem zakysané smetany a čerstvými bylinkami, které jim dodají extra chuť.
Ingredience na cuketové bramboráky
- 2 velké nastrouhané cukety
- 2 velké brambory, nastrouhané
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 1 velká cibule, jemně nakrájená
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- rostlinný olej na smažení
Postup na cuketové bramboráky
- V míse smíchejte nastrouhanou cuketu a brambory, přidejte mouku, sůl a pepř.
- Máslo rozehřejte na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte dokud nezměkne a nezprůsvitní.
- Do pánve přidejte směs cukety a brambor a promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte malé placičky a smažte je 3-4 minuty z každé strany nebo dozlatova.
- Bramborák z cukety podávejte s kopečkem zakysané smetany a případně posypané čerstvými bylinkami.
Cuketové bramboráky v troubě – recept
Cuketový bramborák na plech je chutnou a zdravou svačinkou. Snadno se připravuje a můžete si jej vychutnat jako předkrm, přílohu nebo dokonce jako lehké jídlo. Díky kombinaci cukety a brambor jsou sytou a výživnou svačinkou. Lze je podávat s různými přílohami, například se zakysanou smetanou, salsou nebo guacamole.
Ingredience na cuketové bramboráky v troubě
- 2 šálky nastrouhané cukety
- 2 šálky nastrouhaných brambor
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup na cuketové bramboráky v troubě
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu a brambory.
- V samostatné míse rozšlehejte vejce a poté je přidejte ke směsi cukety a brambor.
- Přidejte mouku, sůl a pepř.
- Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Plech na pečení vymažte olivovým olejem.
- Ze směsi vytvarujte malé placičky a položte je na plech.
- Cuketové bramboráky v troubě pečte 20-25 minut nebo dozlatova.
Tipy pro přípravu dokonalých cuketových bramboráků
- Pokud je směs příliš mokrá, přidejte více mouky.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte více olivového oleje.
- Použijte nepřilnavý pečicí plech, abyste zabránili přilepení.
Obměny tradiční cuketové bramboračky
- Pro zvýraznění chuti přidejte do směsi nasekanou cibuli, česnek nebo bylinky.
- Jako polevu použijte strouhaný sýr nebo parmazán.
- Do směsi přidejte vařenou slaninu, klobásu nebo šunku.
- Místo běžných brambor použijte sladké brambory.
- Navrch dejte kopeček jogurtu nebo zakysané smetany.

Cuketové placky
Cuketové placky jsou chutným a všestranným způsobem, jak si vychutnat cuketu, letní dýni. Jsou skvělou přílohou, svačinou nebo snídaní a pochutnají si na nich dospělí i děti.
Cuketové placičky se snadno připravují a vyžadují jen několik jednoduchých ingrediencí. Stačí cuketa, mouka, vejce, sůl, pepř a trocha oleje. Můžete také přidat další ingredience, jako je česnek, cibule, sýr a bylinky, nebo použít předem připravenou směs.
Přípravu placek začněte nastrouháním cukety a vymačkáním přebytečné vlhkosti. Poté v míse smíchejte nastrouhanou cuketu s moukou, vejci a kořením a míchejte, dokud se vše nespojí.
Poté rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu a přidejte trochu oleje. Jakmile se olej rozpálí, vhoďte na pánev lžíci těsta a smažte dozlatova, přičemž jednou obraťte. Placky podávejte ještě horké.
Cuketové placičky jsou vynikající samotné, ale můžete je také doplnit máslem, zakysanou smetanou nebo jogurtem. Fantasticky chutnají také s medem nebo javorovým sirupem.
Cuketové placky jsou skvělým způsobem, jak využít přebytečnou cuketu, kterou máte v kuchyni. Jsou také zábavným a chutným způsobem, jak si vychutnat letní dýně. Tak je vyzkoušejte a pochutnejte si!
Cuketové placky – recept
Cuketové placky jsou chutnou a zdravou snídaní, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Tyto placky se připravují z nastrouhané cukety, mouky, vajec a koření, takže jsou lehké a nadýchané. Díky své lehké a aromatické chuti jsou cuketové placky skvělou alternativou tradičních placek. Připravte si tedy nejlepší cuketové placky.
Ingredience na cuketové placky
- 1 šálek cukety nakrájené na kousky
- 1 šálek hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
Postup na cuketové placky
- Ve středně velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu, mouku, vejce, prášek do pečiva, sůl, černý pepř a česnekový prášek.
- Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
- Rozpalte velkou pánev na středním ohni a postříkejte ji sprejem na vaření.
- Do pánve vložte vrchovaté lžíce těsta a smažte asi 2 minuty z každé strany nebo dozlatova.
- Cuketové placky podávejte s oblíbeným sirupem nebo polevou.
Cuketové placky v troubě – recept
Hledáte výživný a chutný způsob, jak začít svůj den? Nehledejte nic jiného než tyto lahodné a zdravé cuketové placky v troubě. Tento recept se jistě stane oblíbeným rodinným receptem plným chuti a výživných látek.
Ingredience na cuketové placky v troubě
- 2 šálky nastrouhané cukety.
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 2 vejce
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup na cuketové placky v troubě
- Předehřejte troubu na 177 °C.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu, mouku, vejce, parmazán, olivový olej, sůl, pepř a prášek do pečiva.
- Lžící nabírejte těsto do vymazaných forem na muffiny.
- Pečte 15-20 minut nebo dozlatova.
- Cuketové placky z trouby podávejte horké s máslem, zakysanou smetanou nebo oblíbenou polevou.
Cuketové placky se sýrem – recept
Cuketové placky se sýrem jsou chutným a snadným receptem. Ať už hledáte rychlé jídlo na všední večer nebo zábavný brunch, tyto cuketové placky vás určitě potěší.
Ingredience na cuketové placky se sýrem
- 2 šálky nastrouhané cukety
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 vejce
- ¼ hrnku strouhaného sýra
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
- sůl a pepř podle chuti
Postup na cuketové placky se sýrem
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu a mouku.
- V samostatné míse vyšlehejte vejce, rozpuštěné máslo a rozdrobený sýr.
- Vaječnou směs vlijte do směsi nastrouhané cukety a mouky a promíchejte, dokud se nespojí.
- Přidejte prášek do pečiva, česnekový prášek, cibulový prášek a sůl a pepř podle chuti a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středně vysokém ohni a přidejte lžíci másla.
- Jakmile se máslo rozpustí, přidejte na pánev ¼ šálku těsta na cuketové placky. Smažte 2-3 minuty nebo dokud nezačnou okraje hnědnout, poté je obraťte a smažte další 2 minuty nebo dokud nezezlátnou.
- Postup opakujte se zbývajícím těstem, dokud nejsou všechny placky hotové.
- Cuketové placky se sýrem podávejte s oblíbenou polevou, například se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem.

Cuketové placky bez mouky – recept
Hledáte chutnou a zdravou alternativu k obvyklým plackám? Nehledejte nic jiného než tyto lahodné cuketové placky. Tyto placky jsou zcela bez mouky, takže jsou skvělou bezlepkovou variantou pro ty, kteří mají dietní omezení.
Jsou lehké a nadýchané, s nádechem sladkosti z cukety. Navíc se snadno připravují a určitě se budou líbit celé rodině.
Ingredience na cuketové placky bez mouky
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup na cuketové placky bez mouky
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu, vejce, prášek do pečiva, sůl, olivový olej, med a vanilkový extrakt.
- Plech na pečení vymažte trochou olivového oleje.
- Pomocí lžíce nakapejte na plech malé množství cuketového těsta a nechte mezi nimi dostatek místa.
- Pečte 10-15 minut nebo dozlatova.
- Cuketové placky bez mouky podávejte s oblíbenými přílohami a pochutnejte si!
Tipy
- Pro sladší placku přidejte trochu více medu.
- Pro slanou placku přidejte trochu strouhaného sýra a špetku česnekového prášku.
- Místo cukety můžete použít i jinou zeleninu, například mrkev nebo sladké brambory.
- Aby byly placky extra nadýchané, přidejte lžíci mletého lněného semínka.
- Zbytky placek můžete skladovat v lednici až 3 dny nebo v mrazáku až měsíc.
Cuketové placky pro děti – recept
Cuketové placičky pro děti jsou zábavným a zdravým způsobem, jak přimět děti jíst zeleninu. Placičky se snadno připravují a děti si je jistě zamilují.
Ingredience cuketové placky pro děti
- 2 šálky nastrouhané cukety
- 2 vejce
- 1/2 šálku mouky
- 1/2 šálku strouhaného sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup cuketové placky pro děti
- Předehřejte troubu na 190 °C
- Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu, vejce, mouku, sýr, olivový olej, prášek do pečiva, sůl a pepř.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
- Pánev lehce potřete olivovým olejem.
- Na pánev nakapejte vrchovaté lžíce těsta a hřbetem lžíce je zploštěte.
- Placky smažte 2-3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přeneste placky na plech a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut.
- Cuketové placky pro děti podávejte posypané strouhaným sýrem a s oblíbenou omáčkou.
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou chutnou a zdravou alternativou tradičních karbanátků. Snadno se připravují a jsou plné chuti.
Výhody cuketových karbanátků
Cuketové karbanátky jsou skvělým zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálních látek. Cuketa poskytuje základní vitaminy a minerály, jako je vitamin C, A a K, a také draslík a vlákninu. Hovězí maso a cibule navíc dodávají bílkoviny a železo. Tyto karbanátky mají také nízký obsah tuku a kalorií, takže jsou zdravější alternativou tradičních karbanátků.
Tipy pro přípravu cuketových karbanátků
- Dbejte na to, abyste cuketu nastrouhali velmi jemně, aby nebyla v karbanátcích příliš kouskovitá.
- Karbanátky můžete také připravit předem a zmrazit je až na 3 měsíce.
- Pokud nemáte strouhanku, můžete ji nahradit drcenými sušenkami nebo ovesnými vločkami.
Návrhy na servírování cuketových karbanátků
Cuketové karbanátky lze podávat různými způsoby. Vyzkoušejte je v sendviči, s rýží nebo s oblíbenými těstovinami. Můžete je také podávat jako předkrm s omáčkou. Jako zdravé jídlo je můžete podávat na zeleném lůžku s lehkou zálivkou.
Nejlepší cuketové karbanátky – recept
Cuketové karbanátky se připravují z čerstvé cukety, mletého hovězího masa, cibule, česneku a různých druhů koření. Jsou skvělým způsobem, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, aniž byste se museli vzdát chuti.
Ingredience na nejlepší cuketové karbanátky
- 910 g mletého hovězího masa
- 1 nastrouhaná cuketa
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 vejce
- 1 šálek strouhanky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup na nejlepší cuketové karbanátky
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, cuketu, cibuli, česnek, oregano, bazalku, petrželku, pepř, vejce a strouhanku.
- Rukama míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Ze směsi vytvarujte malé kuličky (asi po 2 lžících) a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Cuketové karbanátky pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 25-30 minut, nebo dokud nejsou karbanátky propečené.

Cukeťák
Cuketa je všestranná zelenina, kterou lze použít do různých pokrmů. Jedním z nejoblíbenějších způsobů použití cukety je pečení. Tento recept na cukeťáky do zapékacích misek je snadný na přípravu a dodá vašemu pokrmu lahodnou chuť.
Tato cuketová směs je skvělým způsobem, jak dodat chuť a texturu vašim oblíbeným pokrmům na pečení. Je to skvělý způsob, jak přimět rodinu jíst zeleninu, a také skvělý způsob, jak využít zbytky zeleniny, které máte v lednici. Dobrou chuť!
Cukeťák – recept
Hledáte chutnou a zdravou přílohu k jídlu? Nehledejte nic jiného než tuto lahodnou cuketovou směs na zapékání. Tento recept je snadný na přípravu a představuje výživný a chutný doplněk ke každému jídlu.
Tento pokrm se skvěle hodí pro každou příležitost, ať už jde o každodenní jídlo nebo zvláštní příležitost. Je to skvělý způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny, a můžete ho podávat jako přílohu nebo hlavní chod.
Ingredience na cukeťák
- 2 cukety nakrájené na plátky
- 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky
- 1 cibuli nakrájenou na kostičky
- 1 šálek strouhaného sýra
- ½ lžičky česnekového prášku
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- 1 lžíce italského koření
- 1 šálek strouhanky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup na cukeťák
- Začněte předehřátím trouby na 190 °C.
- Vymažte zapékací misku o rozměrech 23×33 cm máslem nebo sprejem na pečení.
- Ve velké míse smíchejte cuketu, papriku, cibuli, strouhaný sýr, česnekový prášek, sůl, olivový olej, parmazán a italské koření.
- Směs nalijte do zapékací misky.
- V samostatné míse smíchejte strouhanku a rozpuštěné máslo.
- Směsí strouhanky posypte cuketovou směs.
- Cukeťák pečte v předehřáté troubě 25 až 30 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a zelenina měkká.
Cuketa na plech
Pečená cuketa na plechu je skvělý způsob, jak z této výživné zeleniny vytěžit maximum.
Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C. Poté omyjte cuketu a nakrájejte ji na tenké plátky, přibližně 0,5 cm silné. Plátky rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte je solí a pepřem, česnekovým práškem nebo oblíbeným kořením. Plátky pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pečte 15-20 minut nebo dokud plátky lehce nezhnědnou a nezměknou.
Zapečené cuketové plátky si můžete vychutnat samostatně jako přílohu nebo je můžete použít v různých receptech. Plátky můžete například posypat strouhaným sýrem a bylinkami a připravit si tak chutný předkrm nebo svačinu.
Můžete je také vrstvit s další zeleninou a omáčkou a připravit z nich lahodné vegetariánské lasagne. Nebo z nich můžete udělat cuketové chipsy tak, že je nakrájíte na tenká kolečka a upečete je do křupava.
Pečení cuket na plechu je snadný a výživný způsob, jak si tuto lahodnou zeleninu vychutnat. Receptů, které můžete s touto všestrannou zeleninou vytvořit, je nepřeberné množství. Takže až budete příště v kuchyni, nezapomeňte vytáhnout plech na pečení a vyzkoušejte tuto lahodnou zeleninu!

Recepty z cukety bez masa
Hledáte snadný a chutný způsob, jak do sebe denně dostat zeleninu? Nehledejte nic jiného než cuketové recepty bez masa. Tuto všestrannou dýni můžete použít do celé řady pokrmů, včetně polévek, salátů, těstovin a dalších.
Ať už jste vegetariáni, vegani nebo se jen snažíte omezit konzumaci masa, tyto recepty jistě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Cuketa na pánvi
Jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat cuketu, je jednoduché smažení. Začněte rozehřátím olivového oleje na pánvi na středním plameni. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud se nerozvoní. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a smažte, dokud nezměkne. Osolte a opepřete a podávejte s rýží nebo oblíbenými obilovinami.
Polévka z cukety a brambor
Pokud hledáte vydatnou polévku, vyzkoušejte polévku z cukety a brambor. Začněte osmahnutím cibule a česneku ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, zeleninový vývar a vodu a přiveďte k varu.
Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud brambory nezměknou. Přidejte cuketu a vařte dalších 10 minut. Směs rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a oblíbenými bylinkami a kořením.
Salát z cukety
Další způsob, jak si cuketu vychutnat, je v salátu. Začněte tím, že v míse smícháte na kostičky nakrájenou cuketu, rajčata a okurky. Pro větší chuť přidejte sýr feta, olivy a několik plátků červené cibule.
Poté připravte jednoduchý dresink smícháním olivového oleje, červeného vinného octa, česnekového prášku a oregana. Salát přelijte zálivkou a promíchejte. Tento jednoduchý a chutný salát je ideální k lehkému obědu nebo večeři.
Cuketové těstoviny
Pokud máte chuť na něco vydatnějšího, zkuste cuketové těstoviny. Začněte tím, že uvaříte špagety nebo těstoviny angel hair podle návodu na obalu. V samostatné pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud se nerozvoní. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a vařte, dokud nezměkne. Uvařené těstoviny promíchejte s cuketovou směsí, osolte, opepřete a posypte strouhaným parmazánem.
To je jen několik z mnoha způsobů, jak si vychutnat cuketu bez masa. Díky tolika chutným vegetariánským a veganským variantám vám maso ani nebude chybět! Vyzkoušejte některé z těchto receptů a objevte nový způsob, jak si vychutnat lahodnou chuť cukety.