Ať už si rádi dáte domácí espresso nebo dobrou tureckou kávu, jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší je z čerstvě umleté kávy. Nabídka elektrických kávomlýnků je dnes již bohatá a tak nemusíte pracně mlít kávu ručně. Všeobecně platí, že nejvíce chuť kávy ovlivní její kvalita, způsob skladování a potom navazující způsob mletí.
Kávomlýnek pro Vaši oblíbenou kávu
Proto je dobré, pokud si chcete vychutnat opravdu dobrou kávu, umlít si ji sami. Nejlepší je umlít kávu vždy těsně před jejím vařením. Výrobci, kteří kávomlýnky vyrábějí, dokonce doporučují zrnka kávy skladovat v lednici v uzavřené nádobě, aby neztratila svoje aroma. Pokud od kávy očekáváte výraznější aroma, je dobré ji namlít najemno.
Jak kávomlýnkem kávu umlít
Pokud se Vám bude káva zdát příliš hořká, je lepší umlít ji více nahrubo, případně jemnou a hrubší kávu smíchat. Správné umletí zajistí mlecí čepele nejčastěji z nerezové oceli nebo malé mlýnské kameny. Každý kávomlýnek má možnost nastavení jemnosti mletí, která je nejčastěji třístupňová, ale může být vyšší. Teď už víte o mletí kávy skoro všechno, takže už zbývá jen se rozhodnout pro ten správný kávomlýnek.