Půjčka 20 000 Kč – na splátky, ihned na účet

Půjčky

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech. Nečekaně se může rozbít auto, důležitý spotřebič či přijde neočekávaná složenka. Lidé, kteří nemají dostatečné zásoby nebo nechtějí sahat do rezerv, mohou zvolit půjčku 20 000 Kč. Jaké podmínky je nutné splnit?

Půjčka 20 000 Kč na splátky je produkt, který nabízejí banky i nebankovní společnosti. Její hlavní předností je snadnost sjednání a rychlost převodu peněz. Úvěr je možné získat již do hodiny.

O půjčku mohou zažádat jak bonitní, tak nebonitní klienti. Proto je možné získat půjčku 20 000 Kč bez doložení příjmu. Je potřebné dodržet všechny podmínky a projít kritérii společnosti.

Požadavky pro získání půjčky

O půjčku 20 000 Kč je možné zažádat u banky i nebankovní společnosti. Přestože společnosti mají různé způsoby, jak ověřit žadatele o půjčky, všechny mají obdobné požadavky, které musí lidé splnit. Těmito podmínkami jsou:

  • české občanství nebo povolení k pobytu v ČR
  • dva platné doklady totožnosti (např. občanský průkaz a cestovní pas)
  • doložení příjmu

Požadavky pro získání půjčky jsou snadné. Pokud si lidé zažádají o půjčku v bance, v níž mají svůj běžný účet, vyhnou se doložení příjmu.

Jak získat půjčku 20 000 Kč na splátky od banky?

Banky nabízejí lidem spotřebitelské půjčky, které mohou využít na cokoliv. Peníze lze použít na opravu auta, zaplacení poplatků za bydlení nebo za nečekané výdaje.

Hlavní předností půjčky 20 000 Kč je rychlost a variabilnost. Klient si tak může zapůjčit zmíněných 20 000 Kč, avšak také nižší či vyšší částky. Splátky se rozloží do pár měsíců či let podle možností dlužníka. Klient úvěr může splácet ve splátkách nebo ho může druhý měsíc celý splatit bez poplatků.

U jaké banky zažádat o půjčku 20 000 Kč?

Banky mají různé nabídky půjček 20 000 Kč. Klienti si tak mohou vybrat, co jim nejvíce vyhovuje.

Výše úvěruVýše úrokuDoba splatnosti
Česká spořitelna2 000-1 200 000 Kč7,12 %1-8 let
Komerční banka10 000-2 500 000 Kčod 6,9 %1-8 let
ČSOB20 000-1 200 000 Kčod 8,1 %1-8 let
Moneta Money Bank5 000-1 500 000 Kčod 7,91 %až 9 let
Air Bank5 000-1 200 000 Kč4,9 %až 9 let

Banky představují především bezpečný způsob, jak získat peníze. Lidé se nemusí obávat, že by se napálili u podvodníků nebo lichvářů.

Klienti mohou na stránkách společností využít kalkulačky, díky nimž získají lehčí představu o půjčce. Pracovat s nimi je snadné – stačí určit sumu úvěru, dále výši splátek nebo dobu splácení. Všechny propočty jsou pouze orientační.

Obecně platí, že čím vyšší splátky klient zvolí, tím kratší dobu bude splácet úvěr a také méně peněz přeplatí.

Jak zažádat o půjčku?

Sjednání úvěru je jednoduché a rychlé. O půjčku 20 000 Kč je možné zažádat hned několika způsoby:

  • online
  • po telefonu
  • na pobočce

Pokud klient zvolí možnost online, stačí vyplnit formulář v internetovém bankovnictví, telefonní aplikaci či skrze zmíněné kalkulačky.

Možnost po telefonu je stejně jednoduchá. Stačí zavolat na příslušnou linku a bankovní poradce vyřídí klientovu žádost. Neposlední možností je návštěva pobočky banky, kde klient si vyřídí schůzku z bankéřem.

Půjčka 20 000 ihned na účet

Úvěr na takto nízkou částku má hlavně jednu výhodu, jíž je rychlost převodu peněz. Jestli klient žádá o peníze u své banky, která má přehled o jeho bonitě, půjčku 20 000 získá ihned na účet.

Pokud zažádá o půjčku u jiné společnosti, úvěr může mít na účtu nejpozději do druhého dne.

Kdo si může zažádat?

Bankovní společnosti nabízejí úvěry pouze bonitním klientům, tj. těm lidem, které prověří z hlediska jejich příjmů a výdajů. Půjčka 20 000 Kč v tomto není výjimkou. O tento úvěr si proto mohou zažádat lidé, kteří:

  • mohou doložit své příjmy
  • nejsou na seznamu dlužníků
  • mají dostatečné příjmy

Co mají dělat ti klienti, kteří nesplňují nutné podmínky nebo je banka rovnou odmítla? Na řadu přichází nebankovní společnosti a jejich nabídky.

Půjčka 20 000 Kč od nebankovní společnosti

Na nebankovní společnosti se mohou obrátit lidé, které odmítla banka z různých důvodů jako nízká bonita, v některých případech i kvůli špatné finanční historii nebo nemožnosti doložit své příjmy. Avšak nebankovní společnosti neposkytnou úvěr každému žadateli. Některé posuzují finanční situaci přísně, některé mírněji.

Nebankovní společnosti nabízejí klientům spotřebitelské úvěry, k nimž není třeba dokládat účel. Lidé mohou půjčku využít na cokoliv.

Půjčka 20 000 Kč bez registru ihned

Lidé, kteří mají ve svojí finanční historii vroubek, se tohoto provinění snadno nezbaví. Kvůli tomu se nemohou v případě úvěrů obracet na banky. Možností jsou půjčky 20 000 Kč bez registru ihned, které nabízejí některé nebankovní společnosti.

Rychlá půjčka bez registru neznamená jasnou výhru. Nebankovní společnosti musí prověřovat všechny žadatele z hlediska míry rizika, které představují. V některých případech se posuzují podle tabulek, v jiných případech se přihlíží individuálně ke klientově žádosti.

Jestliže společnost poskytne půjčku 20 000 Kč bez registru ihned, nejedná se o blahosklonné gesto, nýbrž o podnikatelský krok. Nebankovní společnosti svoje peníze chtějí ochránit, proto rizikovým klientům poskytnou úvěr opatřený vyššími úroky a RPSN. V některých případech je požadovaná i zástava.

Klienti, kteří mají problémy se splácením dluhů, si proto musí předem rozmyslet, zda půjčku 20 000 Kč bez registru ihned skutečně potřebují, nebo jestli nenajdou jinou možnost, jak získat peníze.

Půjčka 20 000 Kč bez doložení příjmu

Na začátku článku byly zmíněny nutné podmínky, které musí každý klient splnit, pokud žádá o půjčku 20 000 Kč. Mezi nimi je i nutnost doložit příjmy. Avšak ne všichni lidi tuto podmínku mohou splnit.

Nebankovní společnosti nejsou tak přísné na dokládání příjmů jako banky. Po klientech budou požadovat:

  • výpis z účtu za 3-6 měsíců
  • výplatní pásky za poslední 3 měsíce
  • jiný zdroj (důchod, výživné na děti, příspěvky)

Jestliže žadatel teprve začíná v nové práci, některé společnosti požadují někoho, kdo se zaručí.

Mohou o půjčku 20 000 Kč bez doložení příjmu zažádat lidé, kteří nemají žádné zaměstnání nebo jsou vedeni na úřadu práce? Ze zákona mají všichni poskytovatelé spotřebitelských úvěrů povinnost prověřit si žadatele.

Ve většině případů společnosti takové žadatele odmítají. Úvěr by byl velmi riskantní pro obě strany, zejména pro žadatele.

Jak zažádat o půjčku 20 000 Kč?

Zažádat o půjčku 20 000 Kč u nebankovních společností je stejně jednoduché jako u bank. Žadatel si může vybrat z různých možností:

  • online
  • po telefonu
  • SMS zprávou
  • kamenné pobočky (nabízí malé množství společností)

Při online žádosti stačí vyplnit formulář s výší půjčky a hodnotou splátek. V dalším kroku žadatel uvede svoje osobní informace (jméno, adresa, kontakt) a doloží příjmy. Obdobný postup platí pro žádost SMS zprávou nebo po telefonu, kdy se žadateli ozve o pár minut později obchodní zástupce.

Nebankovní společnosti se orientují především na sjednání půjček v online prostředí. Pouze velmi malé množství společností vlastní kamenné pobočky.

Na jakou nebankovní společnost se obrátit?

Nebankovních společností je mnoho, a proto si lidé mohou při výběru z velkého množství nabídek zvolit nevhodnou. Ne všechny společnosti jsou špatné, ne všechny společnosti jsou férové. Podle čeho vybrat vhodnou nabídku půjčky 20 000 Kč?

Předně je důležité se nejprve zaměřit na společnost, která úvěr nabízí. Žadatel by si měl vyhledat vhodné recenze a zkušenosti jiných klientů. Velkou výhodou je, pokud vybraná firma vlastní licenci České národní banky. Díky tomu uchazeč o úvěr bude mít jistotu, že se jedná o férovou společnost.

Nabídky nebankovních společností mívají obvykle vyšší úrok a RPSN. Při výběru by se měla zohlednit doba splácení a výše splátek, dále sankce za nesplácení.

Na jakou společnost se mohou obrátit klienti s různými potřebami?

Výše úvěruVýše úrokuDoba splatnostiBez registruBez doložení příjmu
Simple půjčka1 000-10 000 Kčod 39 %max. 30 dnínene
Credit On1 000-20 000 Kčod 40 %1-40 dnínene
Půjčka 7        1 000-20 000 Kčod 0 %max. 30 dnínene
Zaplo půjčka1 000-30 000 Kčod 0 %max. 30 dníneano
Ferratum Credit Limit2 500-80 000Kčod 0,,,25 %neomezenáanone
Půjčka Šikulka1 000-200 000 Kčod 0 %max. 30 dníanoano
Hyper půjčka10 000-250 000 Kčod 4, 99 %až 84 měsícůanoano
Home Credit10 000-250 000 Kčod 21,69 %5-68 měsícůanoano
Tabulka nabídek některých nebankovních společností.

Klient si může vybrat z různých nabídek. Kromě těchto parametrů musí zároveň kontrolovat podmínky pro vedení účtů, poplatky či sankce za nesplácení.

Na co se zaměřit při sjednání půjčky 20 000 Kč

Ať už lidé zvolí půjčku 20 000 Kč na splátky od banky, či od nebankovní společnosti, musí zohlednit podstatná kritéria:

  • výše úroku a doba splatnosti
  • rizika
  • poplatky za sjednání úvěru

Předně jimi jsou úrok a doba splatnosti. Díky spočítání různých nabídek budou mít přehled o tom, u které nabídky přeplatí.

Dále je nutné brát v potaz rizika spojená s úvěrem. Pokud lidé mají nestabilní příjem nebo nevychází každý měsíc, je lepší zvolit nižší částku k zapůjčení. Díky tomu budou mít jistotu, že je půjčka nepřivede do potíží.

Některé společnosti po klientech budou požadovat poplatky za sjednání úvěru. Nebankovní společnosti se předhánějí v nabídkách, proto některé nabízejí zákazníkům první půjčku zdarma, tj. bez poplatků.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang