Půjčka do 50 000 Kč – i bez registru

Půjčky

Půjčka do 50 000 Kč často vytrhne trn z paty. Jde o sumu, která se hodí pro koupi spotřebiče, jako finanční injekce pro podnikání, dovolenou, zaplacení závazků či cokoliv dalšího. Kdo může půjčku do 50 000 Kč získat?

Žadatelé zpravidla požadují, aby peníze mohly být použité na cokoliv. Nechtějí dokládat účel využití peněz. Kdo hledá takový finanční produkt, měl by zkusit půjčku do 50 000 Kč.

Půjčka vs. úvěr

Půjčka (správněji zápůjčka) je právní vztah, kdy věřitel přenechá určitou věc dlužníkovi. Úvěr je de facto to samé. Z hlediska klienta zde není rozdíl. Klient, který si jde do banky zažádat o půjčku nebo úvěr, dostane v obou případech peněžní prostředky.

Hlavní rozdíl mezi půjčkou a úvěrem je čistě z právního hlediska, kdy předmětem úvěru jsou výhradně finanční prostředky, zatímco předmětem půjčky můžou být jak finanční prostředky, tak jakákoli hmotná věc.

Úvěr je definován zákonem o spotřebitelském úvěru (257/2016 Sb.), půjčka se řeší občanským zákoníkem (89/2012 Sb.). Z toho vyplývá, že úvěry mohou být poskytovány pouze podnikatelským subjektem (např. bankou), zatímco půjčku může poskytnout kdokoliv.

Kdy si vzít půjčku a kdy ne?

Při rozhodování, zda si vzít půjčku, nebo ne, je důležité si porovnat jednotlivá pro a proti. V těchto čtyřech základních věcech by měl mít žadatel jasno:

  • velikost půjčky
  • žadatelova finanční, osobní a pracovní situace
  • užitek
  • možná újma

Nejdůležitějším parametrem úspěchu je schopnost dluh splácet. Nezáleží jen na pravidelných příjmech žadatele. Zásadním faktorem v životě je také jeho situace v oblasti práce a osobního života.

Během trvání úvěru se může stát cokoliv, na co člověk nebude připraven, a bude se muset podle toho zařídit. Dopředu by měl zapřemýšlet o zadních vrátkách, kdyby se dostal do nezáviděníhodné situace.

Pokud si chce žadatel jen tak vyhodit z kopýtka a za vypůjčené peníze nepořizovat něco, z čeho bude mít dlouhodobější užitek, měl by na takovou půjčku rychle zapomenout. Měl by mít na paměti, že za cizí peníze, za které nakoupí, bude muset v budoucnu zaplatit něco navíc.

Nejvýhodnější půjčka

Nejvýhodnější půjčkou na trhu je půjčka online. V kalkulačce půjček na internetu si lze snadno vypočítat, kolik chce zákazník půjčit a na jakou dobu. Jednotlivé půjčky lze srovnat mezi sebou a vybrat si tak tu nejvýhodnější podle důležitých kritérií – poskytovaného úroku a nabízených podmínek splácení půjčky. Žádost i schvalování probíhá online.

Půjčka na cokoliv?

Půjčky se dělí na účelové a neúčelové. U účelových půjček se musí dokládat účel pořízení půjčky, např. u úvěru na rekonstrukci se dokládá účel fakturami za materiál a práci. U neúčelových půjček není třeba nic dokládat.

Jak získat co nejrychleji peníze – půjčka v bance

Podmínky u bank jsou často přísnější než u nebankovních poskytovatelů půjček. V bance trvá schvalovací proces několik dnů. Během tohoto schvalování banka nahlíží do registru, jestli tam nemá zákazník uvedený negativní záznam, tzn. jestli měl klient v minulosti problémy se splácením svých závazků.

Dále banka porovnává žadatelovy příjmy s výdaji. Zákon o spotřebitelském úvěru (257/2016 Sb.) bankám ukládá povinnost, aby klienta zbytečně nepředlužovaly.

Po schválení žádosti o půjčku klient obdrží peníze na účet prakticky ihned. Vše je v dnešní době automatické a velmi rychlé.

Jak získat co nejrychleji peníze – půjčka u nebankovní společnosti

Půjčka u nebankovních společností je jednoduchá a dostupná. Lze ji získat bez nadměrného papírování z pohodlí domova. Nebankovní společnosti musí mít dnes licenci ČNB, aby mohly poskytovat půjčky. I tato půjčka má svá rizika, např. poplatky za zřízení, vysoký úrok, sankce při nesplácení.

Charakteristika půjčky do 50 000 Kč

Člověk, který si bere půjčku do 50 000 Kč, je často donucen okolnostmi, se kterými zrovna nepočítal. Může jít např. o opravu automobilu, pořízení nových spotřebičů do domácnosti nebo úhradu faktury, která nepočká. Půjčku do 50 000 Kč umí poskytnout jak banky, tak nebankovní společnosti.

Půjčka do 50 000 Kč je oblíbeným finančním produktem. Minimum, které poskytovatel půjčí, bývá 5 000 Kč. Půjčka je určená všem zájemcům, kteří hledají jednoduchý produkt, jenž se nebude pojit se zdlouhavým vyřizováním a složitým papírováním.

Půjčka bude poskytnutá rychle bez podrobného prověřování bonity. Půjčka do 50 000 Kč má i další výhody. Kromě rychlosti a neúčelovosti je osobní přístup ke každému žadateli a možnost refinancování půjčky při řádném splácení.

Půjčka se zpravidla poskytuje bez ručitele nebo spolužadatele a dá se získat i bez dokládání příjmu od zaměstnavatele. Stačí doložit výplatní pásky nebo výpisy z bankovního účtu.

Půjčka do 50 000 Kč se splácí osm či třináct měsíců formou pravidelných měsíčních splátek. Peníze se vyplácí v hotovosti nebo na bankovní účet.

Jak sjednat půjčku do 50 000 Kč

Kdo si chce vzít půjčku do 50 000 Kč na libovolné účely, nemusí nikam chodit. Vyplní jen online formulář, na jehož základě se mu ozve obchodní zástupce, se kterým se domluví na podrobnostech.

Lidé, kteří hledají vhodnou půjčku, jsou v různých situacích a potřebují půjčit rozdílné sumy. Kdo má vynikající bonitu, nebude mít problém si vyřídit ani půjčku na mnohem větší sumu peněz. Půjčka do 50 000 Kč však pomůže i těm, kdo jsou na tom s bonitou o poznání hůř.

A jaké jsou podmínky pro získání tohoto finančního produktu? Stačí věk nad 18 let a pravidelný měsíční příjem, který nemusí plynout jen ze zaměstnání či podnikání. Může jít o mateřské dávky či starobní nebo invalidní důchod. Zajištění spolužadatelem bude potřeba jen tehdy, když žadatel nebude mít dostatečnou bonitu.

Charakteristika půjčky od 50 000 Kč

Základním předpokladem, aby si mohl žadatel sjednat půjčku od 50 000 Kč, je ručení nemovitostí. Domem, bytem, pozemkem atd. Nemovitost musí být v osobním vlastnictví či ve vlastnictví třetí osoby, která musí být osobou blízkou. Jedná se tedy o půjčku se zástavou nemovitosti.

Částka, kterou si lze půjčit od poskytovatele, se odvíjí od zastavené nemovitosti. Může činit například 50 % z její hodnoty. Peníze si lze půjčit až na patnáct let, čímž se částka rozloží do přijatelných splátek, které nebudou nadměrnou zátěží rodinného rozpočtu.

Půjčka od 50 000 Kč nepřekvapí žádnými skrytými poplatky. Jediným poplatkem bývá poplatek za uzavření smlouvy. U půjčky potěší její rychlé vyřízení, což mnoho žadatelů, zvlášť těch, kteří se dostali do náhlých finančních problémů, ocení.

Odpověď na žádost o půjčku dostane žadatel do 24 hodin. Poté se do dalších 24 hodin domluví prohlídka zastavované nemovitosti. Proběhne rozhodnutí o schválení, podpis smlouvy a peníze budou odeslány na účet. Celý tento proces bude trvat maximálně 7 dnů.

Jak sjednat půjčku od 50 000 Kč

Kdo si chce půjčit částku od 50 000 Kč, musí ručit svou nemovitostí či nemovitostí třetí osoby. Další podmínky pro půjčení jsou obdobné jako u půjčky do 50 000 Kč.

Žadatel vyplní nezávaznou žádost, na kterou se mu ozve zástupce poskytovatele, a to zpravidla do 24 hodin.

Půjčka 50 000 Kč bez registru

Vzít si půjčku na 50 000 Kč bez registru je nemalé riziko. Poskytovatelé nebankovních společností se do registrů dívají, avšak záznamům nedávají takovou důležitost jako banky. Naopak se více soustředí na žadatelův příjem, finanční rezervy a schopnost splácet nově žádané peníze.

Problém by mohl nastat v případě splácení více půjček. Pokud dotyčný klient nemá žádné rezervy a jede už nyní na doraz, mohl by se snadno dostat do nesnází.

Půjčka 50 000 Kč bez registru lze rozložit do delšího období s menšími splátkami. Dlužník si tak zajistí hladký průběh splácení a neohrozí svou úvěrovou historii v registru.

Internet dnes nabízí online srovnávače nabízených půjček na 50 000 Kč bez registru, kde se mimo jiné dají najít i informace, který z úvěrů bude nejvhodnější pro daného žadatele.

Nejlepší nebankovní půjčky roku 2023

Nejlepší nebankovní půjčkou vyšla z internetového srovnávání flexibilní půjčka od Home Credit. Žadatelovi půjčí až 250 000 Kč a splátky se mohou průběžně upravovat. Malé nebankovní půjčky nejlépe reprezentovalo Zaplo, které bylo také na 1. místě v testu mikropůjček.

Flexibilní půjčka od Home Credit

Flexibilní půjčka od Home Credit disponuje variabilitou výše splátek i snadným sjednáním online. Vše je zcela zdarma. Neplatí se ani za předčasné splacení. Úrokovou sazbu přehledně zobrazí úvěrová kalkulačka na webových stránkách společnosti.

Klady půjčky:

  • sjednání online
  • individuální výše splátek
  • pojištění schopnosti splácet
  • odklad splátky zdarma
  • vyřízení i vedení půjčky zdarma
  • možnost opakovaného úvěru

Zápory půjčky:

  • nejvyšší možná částka k půjčení 250 000 Kč

Délka úvěru se nastavuje podle průměrné měsíční splátky. Částka není pevně fixovaná, tzn. možnost poslat splátku vyšší, nebo naopak nižší. V naléhavých případech se může splátka o měsíc posunout. Bez poplatků nebo penále. Stačí, aby klient poslal 6 předchozích splátek včas.

Peníze ze sjednaného úvěru lze čerpat opakovaně. Součástí půjčky je pojištění schopnosti splácet (MAX a MAX+). Obě pojištění zahrnují pracovní neschopnost, ztrátu zaměstnání nebo hospitalizaci.

Rychlá mikropůjčka od Zaplo

Zaplo se řadí mezi nejlepší nebankovní poskytovatele rychlých mikropůjček. Získat lze až 30 000 Kč s délkou splatnosti 30 dnů. První půjčka je zdarma. Pokud dlužná částka nepřekročí 16 000 Kč a splatí se do jednoho měsíce, neplatí se žádné úroky ani poplatky.

Klady půjčky:

  • sjednání do 15 minut
  • první půjčka zdarma
  • možnost odložit splátky
  • půjčit lze až 30 000 Kč

Zápory půjčky:

  • vyšší úroky při delším splácení
  • bez pojištění schopnosti splácet

Úvěr se sjednává online. V případě potřeby lze splátku o 30 dnů odložit. Posunutí splatnosti je však spojeno s poplatkem, který závisí na velikosti klientova úvěru. Mikropůjčku není vhodné prodlužovat.

Nejlepší bankovní půjčky roku 2023

Bankovní půjčky (úvěry) jsou bezpečné a jednoduché. Úroky zpravidla patří k nejvýhodnějším. Podle srovnání bank na internetu vyšla jako nejvýhodnější půjčka na cokoliv od Monety Money Bank. Na druhém místě skončila Česká spořitelna.

Půjčka na cokoliv od Monety Money Bank

Moneta Money Bank (dříve GE Money Bank a GE Capital Bank) je česká bankovní instituce, která byla dříve součástí finanční skupiny General Electric. Specializuje se na bankovní služby pro fyzické osoby a podnikatelské subjekty (především na malé a střední podniky).

Půjčka na cokoliv od této banky je sjednávána s úrokem od 6,31 % ročně. Žádat lze libovolné částky již od 5 000 Kč. Úvěry do 600 000 Kč lze sjednat kompletně online. Pokud má klient bankovní účet u Monety, nemusí nic dokládat, protože si banka potřebné informace zjistí sama.

Klady půjčky:

  • úrok od 6,31 %
  • sjednání online
  • jednoduché podmínky
  • půjčka až 1,5 mil. Kč
  • správa půjčky zdarma

Zápory půjčky:

  • poplatek za předčasné splacení

Důležitou podmínkou schválení půjčky je vlastnit u zmíněné banky osobní konto. Pokud jej žadatel nemá, banka jej zdarma zřídí během vyřizování žádosti o úvěr. Poplatek za předčasné splacení úvěru činí 0,5 % nebo 1 % z předčasně splacené částky. Záleží na zbývající době splácení.

Standardní doba splácení se pohybuje od 2 do 10 let. U částek přesahujících 1 mil. Kč si klient musí zajistit spolužadatele, který nemusí být členem rodiny.

Půjčka od České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou (podle počtu klientů) v České republice se sídlem v Praze. Standardní půjčka u této banky zahrnuje možnost půjčení peněz v řádu od 2 000 Kč do 1 mil. Kč. Doba splácení se pohybuje mezi 12 měsíci až 10 lety. Úrok je počítán individuálně, pohybuje se od 5 % do 10 %.

Klady půjčky:

  • předčasné splacení zdarma
  • možnost si přizpůsobit splátky
  • rychlé sjednání
  • variabilní pojištění schopnosti splácet
  • velké množství poboček

Zápory půjčky:

  • přesné RPSN až po zaslání poptávky

Velká role se přikládá k řádnému splácení půjčky od České spořitelny. Pokud klient své závazky pravidelně platí, banka mu může část plateb odpustit nebo jednu splátku odložit.

Nabídka pojištění schopnosti splácet je samozřejmostí. Vedle standardních nabídek se klient může setkat i se speciálním pojištěním pro seniory ve věku 63 až 69 let.

Půjčka České spořitelny se dá sjednat z pohodlí domova, ověření totožnosti probíhá přes bankovní identitu.

Další výhodné půjčky na 50 000 Kč

Ať už si klient zvolí půjčku 50 000 Kč od banky, nebo nebankovní instituce, najde na internetu řadu recenzí a online srovnávačů, které mu pomohou vybrat tu nejsprávnější a nejvýhodnější půjčku přímo jemu na tělo. Níže je několik dalších tipů.

Půjčka od Komerční banky

Komerční banka (KB) je další významná česká banka. KB poskytuje širokou škálu služeb v oblasti retailového, korporátního a investičního bankovnictví doplněnou o specializované finanční služby. Všechny služby jsou dostupné prostřednictvím poboček KB, vlastní distribuční sítě a online služeb, jako je internetové bankovnictví.

Klady půjčky:

  • úroková sazba od 6,9 %
  • půjčka až 2,5 mil. Kč
  • předčasné splacení zdarma
  • nižší úrok při sjednání online

Maximální délka splácení úvěru je 8 let. Individuálně lze nastavit den odeslání splátky. Banka nabízí i pojištění schopnosti splácet.

Jestliže má klient u banky osobní účet, KB půjčka lze sjednat pohodlněji a rychleji. K výpočtu měsíčních splátek, úroků a doby splácení se dá určitě využít kalkulačka KB půjčky.

Půjčka od Creditstar

Creditstar Czech s.r.o. je součástí Creditstar Group, která má více než 15 let zkušeností s poskytováním spotřebitelských úvěrů. Od roku 2006 poskytuje co nejjednodušší a nejsrozumitelnější služby dostupné stovkám tisíců lidí. Proces podání žádosti je online.

Klady půjčky:

  • důvěryhodnost poskytovatele půjčky
  • rychlé a jednoduché vyřízení žádosti
  • přátelská podpora
  • převod peněz do 30 minut
  • transparentnost

Zápory půjčky:

  • poplatek za prodloužení úvěru
  • poplatek 300 Kč za splátkový kalendář
  • sankce za prodlení úhrady splátky

Společnost Creditstar se řídí pravidlem zodpovědného poskytování půjček, proto využívá práva nahlédnutí do úvěrových registrů a výpisů z bankovních účtů. Na druhou stranu nabízí klientům půjčku a dluhové poradenství zdarma.

Půjčka od ESSOX

Společnost ESSOX, s.r.o. je od roku 1993 poskytovatelem spotřebitelského financování a leasingu. V roce 2003 vstoupila do finanční skupiny Komerční banky a Société Générale. Dnes se ESSOX, s.r.o. řadí mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele finančních služeb v České republice.

Essox půjčka se vyřizuje zcela bez poplatků z pohodlí domova během několika minut. Smlouva se podepisuje SMS podpisem.

Klady půjčky:

  • půjčka až 500 000 Kč
  • délka splácení až 84 měsíců
  • bez ručitele
  • možnost předčasného splacení
  • pojištění schopnosti splácet

Zápory půjčky:

  • úrok se pohybuje od 6,9 % do 17,9 %

K žádosti o půjčku je potřeba mít dva doklady totožnosti. Klientům vlastnícím účet v této bance postačí jeden doklad totožnosti – občanský průkaz.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang