Rychle k bodu varu! – Varná konvice Philips HD 4686/90

Spotřebiče

Vaše domácí rychlovarná konvice umí jistě vodu dovést k varu a možná to netrvá ani příliš dlouho. Přesto si vám dnes dovolíme nabídnout výrobek, který by mohl vaše zalíbení změnit. Vždyť i taková varná konvice by měla umět přizpsobit se vašim požadavkům, které nezůstávají pouze u vaření vody na 100°C. Taková je přesně varná konvice Philips HD 4686/90 v elegantním černém provedení.

Varná konvice Philips HD 4686/90 v krásném černém provedení vykouzlí pro vás vodu tak přesně, jak jen si budete přát. Zvolte teplotu 40, 60, 80 nebo 100 °C a použijte vlažnou nebo horkou vodu na cokoliv, nač si vzpomenete. Ať jde o omáčku (60 °C), zelený čaj (80 °C) nebo nudlovou polévku (100 °C), vždy připravíte vodu s náležitou teplotou.

Navíc funkce uchování teploty umožňuje udržet v konvici určitou teplotu vody, což se vám bude nejednou hodit, protože ne vždy máte čas u konvice stát po celou dobu vaření. Však i na toto firma Philips myslela a kromě klasického cvaknutí, které nemusí být vždy slyšet, vás tato konvice bude o hotové vodě informovat zvukovým signálem.

Pro jednoduchost práce slouží přesné elektronické ovládání teploty s podsvícením. Stejně tak funkce paměti, která umožňuje aktivovat konvici ve stejném nastavení, v jakém byla použita naposledy, a to po stisknutí jediného tlačítka.

Bát se nemusíte ani zanášení konvice nečistotami. Přítomný filtr uchová čirou vodu a čistou konvici. Jednoduchost v používání této konvice pak podtrhuje dvojí ukazatel hladiny vody pro používání pravou i levou rukou a také navíječ pro uskladnění nadbytečného kabelu.

Varné konvice jsou vděčným pomocníkem náš všech. A to doma, ale i na cestách. Konvice Philips HD 4686/90 není výjimkou a spolu s ní si domů přinesete elegantní a hlavně chytrý stroj.

Typy rychlovarných konvicí

Rychlovarné konvice jsou v dnešní uspěchané době nepostradatelným pomocníkem v domácnosti. Díky nim můžeme rychle připravit horkou vodu nejen na přípravu čaje či kávy, ale také na ohřátí polévky nebo instantních jídel. Existuje několik typů rychlovarných konvic, které se liší designem, funkcemi a výkonem. Zde je přehled těch nejčastějších typů:

Základní rychlovarná konvice

Tato konvice nabízí základní funkce – ohřev vody na požadovanou teplotu. Má většinou výkon kolem 1500-2000 W a objem nádoby 1-1,7 litru. Tyto konvice mají obvykle jednoduchý design a jsou vyrobeny z kvalitního plastu nebo nerezové oceli. Mají automatické vypnutí po dosažení požadované teploty a některé modely disponují také funkcí udržování teploty.

Variační konvice

Tento typ konvice umožňuje nastavit teplotu vody podle vašich potřeb. Můžete si tak připravit vodu na různé druhy čajů, kávy nebo na ohřátí mléka. Variační konvice mají obvykle digitální displej pro jednoduché ovládání a jsou vybaveny různými teplotními režimy. Výkon těchto konvic může být vyšší než u základních modelů (např. 2000-2400 W) a objem nádoby je většinou podobný.

Skleněná konvice

Pokud preferujete průhlednost a design, můžete si pořídit skleněnou rychlovarnou konvici. Tyto konvice mají skleněnou nádobu, díky které je vidět proces ohřevu vody. To může být zajímavé pro ty, kteří se rádi dívají na bublající vodu. Skleněné konvice jsou také výhodné při čištění, protože je lze snadno vidět, zda nejsou v nádobě usazené nečistoty. Výkon a objem těchto konvic se podobají základním modelům.

Konvice s teekanne

Tento typ konvice je ideální pro milovníky čaje. Má speciální vložku s integrovaným sítkem, která umožňuje přípravu četuř různých druhů čaje (čajové lístky, bylinky, ovocné směsi apod.). Stačí naplnit konvici vodou, vložit čajovou vložku a nechat čaj vařit. Tento proces je obvykle velmi rychlý díky vyššímu výkonu konvice. Konvice s teekanne jsou často vyrobeny z kvalitního plastu nebo nerezové oceli a mají objem nádoby okolo 1-1,5 litru.

Indukční konvice

Tento typ konvice funguje na principu indukčního ohřevu. Je vybavena speciálním indukčním spodkem, který generuje elektromagnetické pole, které ohřívá vodu. Tento způsob ohřevu je velmi efektivní a rychlý. Indukční konvice mají obvykle výkon okolo 1800-2000 W a objem nádoby kolem 1-1,7 litru. Jsou vyrobeny ze speciálního materiálu odolného vůči vysokým teplotám a mají moderní design.

Každý typ rychlovarné konvice má své výhody a nevýhody, a tak je důležité vybrat ten, který bude nejvíce vyhovovat vašim potřebám. Při výběru je vhodné zvážit výkon konvice, objem nádoby, materiál a také další funkce, jako je udržování teploty nebo nastavitelná teplota.

Rychlovarné konvice jsou skvělým pomocníkem do každé domácnosti a usnadňují přípravu horkých nápojů a jídel. Tak ať už se rozhodnete pro základní konvici, variační konvici, skleněnou konvici, konvici s teekannou nebo indukční konvici, jste si jisti, že vám poskytne rychlý a pohodlný způsob ohřátí vody.

Užijte si bohatou škálu možností, které tyto konvice nabízejí, a užijte si teplé nápoje a jídla právě dle vašich představ a požadavků. Vyzkoušejte různé druhy konvic a najděte tu nejlepší pro vás!

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang