Pro všechny milovníky dobrého, rychlého a poměrně cenově dostupného jídla, jsme dnes poprvé přišli na našich stránkách s receptem, který rozhodně stojí za vyzkoušení. RÝŽE S CURRY OMÁČKOU A HOUBAMI SHI-TA-KE
Potřebné suroviny:
1/2 kg rýže NISHIKI
10 sušených hub SHI-TA-KE s velkou hlavičkou
1/2 balíčku středně pálivého japonského curry v kostkách
2 lžíce japonského sezamového oleje
4 lžíce sójové omáčky Kikkoman
4 – 5 listů salátu na přízdobu
Pracovní postup:
Rýži NISHIKI důkladně propereme až vypláchneme veškerý kal. Na jeden díl rýže dáme 1,5 dílu vody. Do hrnce na vaření rýže (suihanki) dáme vypranou rýži a houby SHI-TA-KE a vaříme na normální program.
Do misky si vložíme polovinu balení středně pálivého japonského curry a doplníme vodou. V mikovlnné troubě pak vaříme asi 5 minut.
Po uvaření rýže vyjmeme houby SHI-TA-KE a pokrájíme je na jemné nudličky (tvrdé nožičky vyhodíme). Do větší mísy přendáme rýži z hrnce a pokrájené houby, zalijeme curry omáčkou a dochutíme sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Ozdobíme zeleným salátkem.
Právě jsme dovařili velmi chutné a lehké jídlo bez obsahu tuku a díky houbám SHI-TA-KE také jídlo velmi zdravé.
Přejeme Vám dobrou chuť a rozhodně nezapomeňte pro všechny suroviny přijít k nám do Obchodu s japonským a orientálním zbožím v Michelské ulici 55, Praha 4 – Michle, 141 00.
Pozor: suroviny Vám také mužeme poslat na dobírku
Tags: novinky