Opalování – horské slunce

Spotřebiče

Opalování je jednou z nejběžnějších aktivit během teplých letních měsíců. Slunce dodává vitamín D, zlepšuje náladu a dává příležitost odpočívat a relaxovat na venku. Když sluníčko není, pomůže horské slunce. Co to je a jak funguje?

Opalování by mělo být prováděno s rozmyslem a s ohledem na bezpečnost, abychom zabránili riziku slunečního spálení a dlouhodobého poškození kůže.

Proč je slunce důležité?

Slunce je přirozeným zdrojem vitamínu D, který je nezbytný pro zdraví kostí a imunitního systému. Také stimuluje produkci serotoninu, což může zlepšit naši náladu a psychickou pohodu. Slunce navíc pomáhá vytvářet melanin, pigment v kůži, který nás chrání před škodlivým účinkem UV záření.

Zásady bezpečného opalování

  1. Použití opalovacího krému s UV ochranou: Vybrat si správný opalovací krém je zásadní. Zvolte krém s dostatečnou ochranou proti UV záření (nejméně SPF 30) a aplikujte ho dostatečně mnohokrát během dne, zejména po koupání nebo pocení.
  2. Ochranný oblek a sluneční brýle: Nosíte-li oblek nebo plavky, mějte na paměti, že slunce může procházet i tkaninou. Proto je dobré nosit ochranný oblek, klobouk a sluneční brýle se správnou UV ochranou.
  3. Omezte expozici slunci v nejteplejších hodinách: Slunce je nejsilnější mezi 10:00 a 16:00 hodinou. Pokuste se omezit pobyt na přímém slunci během těchto hodin.
  4. Pijte hodně vody: Slunce může způsobit dehydrataci, takže pijte dostatek vody, abyste se udrželi hydratovaní.
  5. Chraňte děti a citlivou kůži: Děti a lidé s velmi světlou pokožkou jsou nejvíce ohroženi slunečním spálením. Použijte pro ně vysoce ochranný opalovací krém a chrání je před přímým sluncem.
  6. Pozor na příznaky spálení: Pokud začnete cítit, že vaše kůže je zarudlá, horká nebo svědí, okamžitě se vraťte do stínu a aplikujte aloe vera gel nebo hydratační krém.
  7. Používejte opalovací krém i v oblačných dnech: UV záření může pronikat i skrze oblaky, takže je důležité používat opalovací krém i v oblačných dnech.
  8. Pravidelně kontrolujte kůži: Mějte na paměti, že dlouhodobá expozice slunci může zvyšovat riziko rakoviny kůže. Pravidelně kontrolujte svou kůži a pokud zaznamenáte změny na mateřských znaménkách nebo nové nepravidelné útvary, konzultujte to s lékařem.

Opalování může být zdravou a příjemnou aktivitou, pokud dodržujete zásady bezpečnosti a používáte ochranné prostředky. Mějte na paměti, že přehřátí a sluneční spálení mohou mít vážné následky na vaše zdraví, takže si užijte slunce zodpovědně a s rozmyslem.

Horské slunce

Horské slunce je obličejové solarium. Tato zařízení jsou navržena tak, aby simulovala sluneční záření a umožňovala lidem opalovat se uvnitř, aniž by museli být vystaveni skutečnému slunci.

Solária jsou vybavena zářivkami, které vydávají UV záření, podobné tomu, které slunce vydává. Lidé leží nebo stojí v solárním lůžku nebo mají horské slunce před obličejem, kde je jejich kůže vystavena UV záření, což jim umožňuje dosáhnout opálení.

Solária jsou běžně využívána v kosmetickém průmyslu a jsou oblíbenými zařízeními pro ty, kteří chtějí mít opálenou pokožku bez nutnosti dlouhodobé expozice slunci.

Horské slunce má speciální zářivky, které zajišťují vysoce účinné opalování. Díky těmto trubkám získáte přirozený odstín opálení. Opalovací plocha 27 cm x 21 cm je dostatečně velká, aby opálila i váš krk a dekolt. Navíc díky reflexnímu systému, který využívá ultrafialového záření, budete opálená jisto jistě stejnoměrně.

Horské slunce nabízí dvě polohy stojanu. Obě polohy jsou v takovém sklonu, aby slunce dopadalo na váš obličej v tom nejlepším opalovacím úhlu. Některé přístroje mají svůj paměťový záznam, který uchovává v paměti různé opalovací postupy. Hlavně počítá, kolikrát jste se opalovali a to pro bezpečnost vaší pokožky.

Vždy když se budete opalovat, nezapomeňte si nasadit ochranné brýle na oči. Ultrafialové záření opaluje, ale oči je nutné chránit.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang