Půjčka 100 000 Kč – ihned na účet

Půjčky

Každý člověk se může ocitnout ve finanční tísni. Při současném zvyšování cen a hodnot nemovitostí se může stát, že člověk potřebuje určitou finanční pomoc. Pokud je potřeba peníze investovat do lékařské péče nebo rekonstruovat byt, nabízí se možnost půjčky 100 000 Kč. Pro koho je půjčka určena? A jaké jsou podmínky pro její dosažení?

Na trhu existuje nepřeberné množství společností, které půjčku 100 000 Kč poskytují. Získání půjčky je velice snadné a peníze může mít žadatel na účtu během několika minut. To vše z pohodlí domova. Oblíbená je například rychlá půjčka před výplatou a půjčka bez doložení příjmů.

Co je to půjčka 100 000 Kč?

V případě půjčky 100 000 Kč se rozhodně nejedná o zapůjčení zanedbatelné částky. Je tedy nutné si půjčku dobře rozmyslet, prověřit společnosti, které půjčku nabízí, a zvážit pro a proti. Na trhu existuje nepřeberné množství společností, které danou půjčku poskytují, a nemusí být jednoduché se v nabídkách zorientovat.

Pro koho je půjčka 100 000 Kč určena?

Prvním požadavkem je minimální věk žadatele 18 let a předložení platného dokladu totožnosti.

Půjčka 100 000 Kč spadá do kategorie dlouhodobých úvěrů. Dlouhodobé úvěry se mimo jiné vyznačují i přísnějšími podmínkami pro získání úvěru. Je tedy nutné se ujistit, zda se žadatel nenachází v registru dlužníků a zda jsou jeho příjmy a výdaje v rovnováze.

Pokud se žadatel nachází v registru dlužníků nebo nesplňuje podmínky některé z bank, je možné se obrátit na některou z nebankovních společností. Ty se vyznačují benevolentnějšími podmínkami pro žadatele a některé nevyžadují nahlížení do registru dlužníků.

Splatnost půjčky se pohybuje v rozmezí od několika měsíců do desítek let. Je tedy nezbytné si rozmyslet, zda je žadatel schopen půjčku řádně splácet i v dlouhodobém horizontu. Pokud se žadatel nachází v krátkodobé finanční tísni, kde není zapotřebí úvěr na tak vysokou částku, měl by se zaměřit spíše na sjednání rychlé půjčky.

Aby měl žadatel představu o výši měsíční splátky, existuje Fio banka kalkulačka, která slouží k jejímu výpočtu. Díky kalkulačce se může žadatel snadno rozhodnout, zda bude schopen půjčku splácet, či nikoliv.

K jakému účelu lze půjčku 100 000 Kč využít?

Většina společností, jak bankovních, tak nebankovních, nepožaduje dokládání účelu využití peněz. Poskytnutou částku 100 000 Kč je tedy možné využít k jakémukoliv účelu.

Je však dobré využití peněz řádně zvážit. Pokud žadatel hodlá peníze použít na rekonstrukci bytu nebo koupi nového auta, je tato půjčka vhodná. Pokud ovšem žadatel zvažuje peníze použít na zaplacení dovolené nebo koupi módních doplňků, měl by zažádat spíše o krátkodobou půjčku.

Rozdíl mezi krátkodobým a dlouhodobým úvěrem

Úvěry lze rozdělit na krátkodobé a dlouhodobé. Krátkodobé úvěry jsou takové, kde je doba splatnosti kratší než jeden rok. Jedná se zpravidla o půjčky menšího obnosu peněz, které poskytují jak bankovní, tak nebankovní společnosti. Jejich sjednání je většinou velice rychlé, snadné a žadateli nejsou kladeny tak přísné podmínky jako u úvěru dlouhodobého.

Mezi dlouhodobé úvěry řadíme půjčky se splatností delší než jeden rok. Zde jsou naopak poskytovány vyšší částky, příkladem je půjčka 100 000 Kč.

Podmínky pro schválení půjčky 100 000 Kč jsou zde složitější než u úvěrů krátkodobých. Ve většině případů je požadováno doložení příjmů a výpis z registru dlužníků. Splatnost dlouhodobého úvěru se pohybuje od jednoho roku do desítek let.

Rozdíl mezi půjčkami od bankovní a nebankovní společnosti

Půjčku 100 000 Kč poskytují jak bankovní, tak nebankovní společnosti. Jaké jsou výhody a nevýhody každé z nich?

Bankovní společnosti jsou ve většině případů prověřené, dlouhodobě fungující instituce. Odpadá zde tedy riziko podvodu, které se u nebankovních společností často vyskytuje. Jelikož se nejedná o malou částku, banky jsou při rozhodování o poskytnutí úvěru většinou obezřetné a žadatele prověřují více než nebankovní společnosti.

Zpravidla je nutné dokládat zdroj příjmu a výši měsíčních výdajů. Dále je požadováno nahlédnutí do registru dlužníků. Žadatel by neměl v současné době splácet žádný jiný úvěr. Dle těchto parametrů banky posuzují, zda je pro ně poskytnutí půjčky bezpečné. I když jsou zde podmínky přísnější než u nebankovních společností, úroky a RPSN většinou bývají nižší.

Schválení půjčky 100 000 Kč u nebankovní společnosti je výrazně jednodušší než u banky. I zde je ovšem ve většině případů nutné dokládat výši příjmů a výpis z registru dlužníků.

Částka 100 000 Kč je poměrně vysoká a chránit se chtějí i nebankovní instituce. Posouzení však většinou bývá mírnější a je snadnější půjčky dosáhnout. Často ovšem nebankovní společnosti vyžadují velmi vysoké úroky a RPSN.

Podmínky schválení půjčky 100 000 Kč

Každá společnost si pro poskytnutí úvěru klade jiné podmínky. Obecně mezi ně však patří:

  • plnoletost
  • platný doklad totožnosti
  • nahlédnutí do registru dlužníků
  • nutnost doložení příjmu

V některých případech dokládání příjmu a nahlížení do registru dlužníků není nutné. Týká se to výhradně nebankovních společností. Ve většině případů není nutné ani dokládání účelu půjčky.

Sjednání půjčky 100 000 Kč

Sjednání půjčky je poměrně jednoduché. Půjčku je možné sjednat jak na pobočce, tak i online. Peníze se většinou na účtu objeví v řádu několika minut až hodin. U některých společností je vyřízení půjčky online dokonce výhodnější, protože osobní schůzka na pobočce bývá často zpoplatněna.

Pro schválení půjčky 100 000 Kč online je nutné vyplnit krátký formulář. Zde je žadatel povinen uvést osobní a kontaktní údaje, jako je jméno a příjmení, číslo občanského průkazu, email a telefonní číslo. Dále je nutné uvést výši požadované půjčky a prostudovat si smluvní podmínky.

Zvláště bankovní společnosti požadují uvést zdroj příjmu, výši měsíčních výdajů a potvrzení, zda se žadatel nenachází v exekuci.

Poté už je možné online smlouvu uzavřít. Její schválení ve většině případů netrvá dlouhou dobu a peníze se žadateli často objeví na účtu již během několika minut.

Další možností je sjednání půjčky telefonicky nebo na pobočce společnosti.

Půjčka 100 000 Kč od České spořitelny

Na trhu existuje nepřeberné množství společností poskytujících dlouhodobé úvěry. Je možné si sjednat půjčku od České spořitelny. Tato banka nabízí výši úvěru od 2 000 Kč do 2 500 000 Kč se splatností od 1 roku do 10 let.

Nejsou zde žádné poplatky za vedení úvěru a poplatek za zřízení úvěru je účtován jen v případě, že si žadatel sjednává úvěr osobně na pobočce banky.

U půjčky od České spořitelny je nutná kontrola registru dlužníků a doložení příjmu. U půjčky 100 000 Kč u České spořitelny není nutné dokládat účel použití peněz, při jeho doložení však žadatel může získat výhodnější úrokovou sazbu.

Půjčka 100 000 Kč od Poštovní spořitelny

Dále je možné sjednat půjčku Poštovní spořitelny. Ta nabízí půjčku od 20 000 Kč do 1 200 000 Kč se splatností v rozmezí od 1 roku do 8 let. Není zde žádný poplatek za sjednání ani vedení úvěru.

Stejně jako Česká spořitelna požaduje Poštovní spořitelna výpis z registru dlužníků a doložení příjmu žadatele. Dalším požadavkem banky je nemít žádné půjčky po splatnosti. Klienti mají během splácení úvěru možnost snížit nebo zvýšit měsíční splátky.

Mezi další bankovní společnosti nabízející půjčku 100 000 Kč patří např. Air bank nebo mBank.

Půjčka 100 000 Kč od Hyper půjčky

Žadatel si může vybírat i z řady nebankovních společností. Jednou z nich je např. Hyper půjčka, která poskytuje půjčky od 10 000 Kč do 250 000 Kč. Splatnost je zde do 84 měsíců. Úroková sazba činí 4,99 % a RPSN 5,11 %.

Půjčka 100 000 Kč od Pojištěné půjčky

O něco méně výhodný je úvěr u Pojištěné půjčky, která nabízí možnost půjčky od 10 000 Kč do 150 000 Kč se splatností do 48 měsíců, avšak úroková sazba je zde výrazně vyšší (24,44 %) a RPSN je 27,37 %. Dalšími nebankovními institucemi poskytujícími půjčku 100 000 Kč jsou např. Provident, Zonky.cz nebo Fajn půjčka Max.

Další společnosti poskytující půjčku 100 000 Kč uvádí následující tabulka.

Název společnostiVýše poskytované půjčkyÚroková sazbaDoba splatnosti
Home Credit10 000-250 000 Kčod 11,9 %flexibilní
Acema20 000-5 000 000 Kčod 9,69 %až 240 měsíců
Moneta Money Bank5 000-1 500 000 Kčod 6,31 %až 120 měsíců
Cofidis10 000-1 000 000 Kčod 11,1 %až 120 měsíců
Další společnosti poskytující půjčku 100 000 Kč.

Co když žadatel na půjčku 100 000 Kč nedosáhne?

I když je na trhu velké množství společností, které půjčku 100 000 Kč nabízí, je možné, že se například žadatel nachází v registru dlužníků. V takovém případě je zde možnost požádat o poskytnutí menšího úvěru u nebankovní společnosti.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang