Recept s kurkumou – kurkumové kuřecí kari

Recepty

Kurkumové kuřecí kari je chutné jídlo, které kombinuje kuřecí maso a aromatické koření, včetně kurkumy. Tato pokrm má původ v indické kuchyni a může se připravovat různými způsoby. Jak na něj?

Receptů s kurkumou existuje nepřeberné množství. Cock brand kari pasta je jedním z nich.

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo stehna), nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 plechovka (400 ml) rajčat ve šťávě
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • nastrouhaný kokos a čerstvá koriandrová nať pro ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi nebo hrnci si rozpalte olej na střední teplotu.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova, asi 3-4 minuty.
  3. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte je asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
  4. Přidejte kurkumu, kmín, koriandr, skořici a kajenský pepř. Promíchejte a smažte je ještě asi 1 minutu, aby se koření propojilo.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte rajčata ve šťávě a kokosové mléko. Dobře promíchejte.
  7. Nechte omáčku provařit a kuřecí maso změkčit. To by mělo trvat asi 15-20 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, lze přidat trochu vody.
  8. Omáčku osolte a opepřete podle své chuti.
  9. Podávejte kurkumové kuřecí kari s rýží nebo chlebem. Ozdobte nastrouhaným kokosem a čerstvou koriandrovou natí, pokud máte.

Tento recept lze upravit podle svých preferencí. Pokud máte rádi více koření, můžete přidat další druhy koření nebo zvýšit množství kurkumy pro intenzivnější chuť. Tento pokrm je bohatý na chutě a má sladkou a kořeněnou chuť díky kurkumě a dalším kořením.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang