
Udon jsou japonské nudle z pšeničné mouky, soli a vody. Obvykle se podávají v horkém vývaru nebo smažené se zeleninou a masem. Udon nudle jsou důležitou součástí japonské kuchyně a lze je nalézt v mnoha pokrmech, jako jsou polévky, smažená jídla a zapékané pokrmy.
Udon nudle s hovězím masem jsou vynikající, protože kombinace chuťově neobvyklých nudlí udon s jemným a aromatickým hovězím masem vytváří lahodné a syté jídlo. Hovězí maso je obvykle marinováno v aromatické omáčce, která nudle udon dokonale doplňuje. Kombinace těchto dvou ingrediencí také vytváří rozmanité textury a chutě, které jistě potěší každou chuťovou buňku.
Suroviny:
- 1 balíček udon nudlí
- 200 g roštěnce
- 200 g na kolečka nakrájené cibule
- 1/2 pórku
- 2 lžičky prášku kari
- 1 1/2 lžičky rostlinného oleje
Omáčka:
- 6 hrnečků vývaru
- 3 lžičky sake
- 4 lžičky mirinu
- 1 hrneček sójové omáčky trocha soli
- 4 lžičky škrobové moučky
Postup přípravy:
Přesně podle návodu uvaříme nudle udon, nesmějí se převařit. Vždy mají být mírně tvrdé, nesmí se lepit k sobě. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme na kousky nakrájený roštěnec s cibulí a velmi rychle osmahneme, aby maso neztvrdlo.
Dochutíme práškem kari. Vývar připravíme zvlášť, zahustíme jej škrobovou moučkou a za stálého míchání svaříme na hustou omáčku.
Nudle udon rozdělíme do misek, poklademe směsí masa s cibulí a zalijeme omáčkou. Nakonec posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.