RECEPT NUDLE UDON S KARI A HOVĚZÍM MASEM Susi.cz

Recepty

Suroviny:

  • 1 balíček udon nudlí
  • 200g roštěnce
  • 200g na kolečka nakrájené cibule
  • 1/2 pórku
  • 2 lžičky prášku kari
  • 1 1/2 lžičky rostlinného oleje

Omáčka:

  • 6 hrnečků vývaru
  • 3 lžičky sake
  • 4 lžičky mirinu
  • 1 hrneček sójové omáčky trocha soli
  • 4 lžičky škrobové moučky

Postup přípravy:

Přesně podle návodu uvaříme nudle udon, nesmějí se převařit. Vždy mají být mírně tvrdé, nesmí se lepit k sobě. Olej zahřejeme na pánvi a přidáme na kousky nakrájený roštěnec s cibulí a velmi rychle osmahneme, aby maso neztvrdlo.

Dochutíme práškem kari. Vývar připravíme zvlášť, zahustíme jej škrobovou moučkou a za stálého míchání svaříme na hustou omáčku.

Nudle udon rozdělíme do misek, poklademe směsí masa s cibulí a zalijeme omáčkou. Nakonec posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.

© 2022 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang