Teriyaki z kuřecího masa

Recepty

Teriyaki je japonský způsob přípravy jídla, který spočívá v grilování nebo opékání masa, ryb nebo zeleniny ve sladké marinádě na bázi sójové omáčky. Marináda se obvykle připravuje ze sójové omáčky, mirinu (sladkého japonského rýžového vína), saké, zázvoru a česneku. Podává se s dušenou rýží a zeleninou.

Kuřecí teriyaki je vynikající, protože kombinuje sladkou a slanou chuť teriyaki omáčky se šťavnatým a aromatickým kuřecím masem. Kombinace těchto dvou ingrediencí vytváří lahodné a syté jídlo.

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na proužky
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sezamových semínek

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, česnek, zázvor a chilli vločky. Promíchejte metličkou.
  2. Do marinády přidejte kuře a promíchejte, aby se obalilo. Kuře nechte 15 minut marinovat.
  3. Sezamový olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  4. Na pánev přidejte marinované kuře a za občasného míchání vařte asi 5 minut, dokud není kuře propečené.
  5. Vmíchejte sezamová semínka a vařte další 2 minuty.
  6. Kuře teriyaki podávejte s vařenou bílou nebo hnědou rýží a oblíbenou zeleninou. Dobrou chuť!

© 2023 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang